söndag 29 april 2012

...den saken är klar. Löven börjar bli större än musöron (bra forellfiske) och folket börjar tina upp efter senvinterns rusk och slask. Härliga tider väntar och vi tog en fin promenad nere på stan idag, "Skogarnas Konung" och jag. Nu har han tränat så flitigt att från och med idag så skippar vi det namnet och han kommer att få heta junior i fortsättningen.


Det var inte så mycket folk ändå som flummade omkring men ett riktigt gott tecken är att uteserveringarna verkar vara i full blom. Här på bilden så är det den ärovördiga restaurangen på Centralstationen, (numera O´Learys Sportsbar 1) som öppnat upp och där satt en massa glada människor och ölade och trivdes i det fina söndagsvädret. Vi drog dock vidare för att komma hem efter ett tufft pass på det nyöppnade Sportlife på Odinsgatan. Nytt, stort och dött! Men det har väl inte satt sig riktigt och det kanske inte är att räkna med att det skall vara fullt ös på alla gym när de snart ligger dörr i dörr med varandra. Fint var det i alla fall och som på alla andra Sportlife så är det en supertrevlig personal som hälsar dig välkommen. Fast den bästa har vi givetvis uppe i Angered så de så...

Så här ser det nya hotellet Clarion Hotel Post ut, ni som inte varit här. Det omgjorda gamla posthuset skall nu bjuda på lyx av oanat format. Framme vid entrén sträver de asfula statyerna mot skyn. Temat tyst-döv-blind det måste den norske miljonären som äger hotellet ha varit då han lät sätta upp dessa.
Här borde har haft bättre smak. Visst fan hade det varit elegantare med tre norska "jenter" på kortare pelare, med krans i håret och blommor i händerna än tre nakna förskrämda stengubbar, som håller för både ögon, öron och mun?. Här har han gjort ett rejält nedköp. Stenläggning pågår och det kommer säkert att bli en mycket fin entré när allt är klart

Sedan var det bara för oss att hoppa på 4:an och dra iväg hem till stillheten i vårt kära Angered. En god men lite sen lunch med stekt fläskfilé, små potatisar och en grönsallad på babyspenat, ruccola och små tomater spetsad med en god citrondoftande olivolja och finhackad salladslök, den satt som en fläskläpp på de här två herrarna. Kvinnan kommer hem i afton från Jeru..Jänköping och den lilla damen hon valsar runt med sina kompisar på Liseberg.
Hon kommer väl också hem i kväll, hoppas jag...

Lite slapp i skinnsoffan får det bli och i morgon siktar jag in mig på den blommande svinröven och Botaniska trädgården. Ha det som norrmännen sier.
pappa B

Skicka en kommentar