måndag 23 april 2012

...Fotboll i Alingsås och skidskytte i Polen!


Här biter Holmalunds Jim Klebom i gräset. Huruvida bollen gick i mål eller utanför det kommer jag inte ihåg. Den målfarlige Sven Andreasson lunkar i bakgrunden och grundaren till Holmalunds Fanklubb Sven Kronberg sitter på en stol under banderollen. Detta var tider det mina damer och herrar. Platsen tror jag var Gerdskavallen om jag inte är helt fel ute.


Här till höger susar Olle Petrusson fram under VM i skidskytte i Zackopane 1968. Det var lite andra förutsättningar för skidskyttarna på den tiden. Riktiga "bössor" Husqvarna 6,5 och avståndet till prickarna 100 meter. Utrustningen i övriga var betydligt klumpigare än dagens superdräkter, specialskidor och supervalla.
pappa B

2 kommentarer:

Lennart L sa...

Hej B!
Självklart kan jag inte låta en sådan härlig fotbollsbild passera utan kommentar.. du är helt rätt ute när det gäller Jimman, Sven och även arenan, fast den heter ju iofs Gerskenvallen, men det är bara en liten petitess.. däremot finns det ju en "Holmaspelare i bakgrunden och där har jag en teori om vem det kan vara. Jag tror faktiskt att det kan vara broder Morgan som lunkar där.

Förresten, din luring.. har du tänkt lura med mig på vandring i Lappland i sommar..?? Vem sponsrar?? Hehe..!!
Ha det gôtt!!

Lennart L sa...

Typiskt när man ska korrigera någon annans text, så stavar man själv fel.. Gerdskenvallen, ska det va´förstås! :-)