fredag 20 april 2012

Grattis Brynäs! Guldet är bärgat och 13 är numera ett riktigt lyckotal

...Gävlepojkarna (finns det mer än en egen produkt?) slog i spiken i hockeykistan med klara 2-0. En ung man böt sitt efternamn denna spända afton Hr Silfverberg heter numera Guldberg i efternamn. Han var det som drog ner gardinen för hemmalaget uppe i Skellefteå. Snabb, blixtrande skridskoåkning och ett skott som hördes ända ner till Göteborg. Nu väntar Ottawa på 21-åringen och kanske är detta nästa stora stjärnexport från Sverige, jag skulle tro detta.
Hur som haver ett stort Grattis! Jakob slog in sitt 13:e mål i den 13:e minuten vilket gav Brynäs sitt trettonde SM-guld i hockeyns historiebok. Snacka aldrig mer om olycksdagen den 13:e med en Brynäsare!
pappa B

4 kommentarer:

Lennart L sa...

Tackar ödmjukast för denna gratulation, för som Brynäsare så tar jag till mig den.. :-)

Får väl se hur många av dagens guldhjältar som försvinner till nästa säsong, men det är ju bevisat nu att även ett lag med "viss orutin" men med hög moral och stor entusiasm kan gå hela vägen.

Lite sol och värme nu så blir det väl snart skål- och metdags? :-)

pappa B sa...

Absolut, vi sätter väl oss vid Feskekôrka så vi har nära till förfriskningarna...

Anonym sa...

Jo du käre bror!
Nu var det många av landets hockeyexperter som "Sket en rödlök,stor som en ryssmössa"när dom tidigt dömde ut Brynäs ur slutspel! Speciellt roligt är det att den där storrövven Ahnrell på aftonbladet som tidigt sa:"Brynäs har inte chans,förmodligen blir det kval!
Nåja! Jag kommer att bära min Brynäströja hela helgen med stolthet!
Brynäsare som man är in till döden!

Greven!

Lennart L sa...

Ja, att sitta vid Feskekôrka i solgasset blir ju fint, och kolla på alla galanta "skepp" som glider förbi.. ;-)

Kan inte göra annat än att instämma i "Grevens" kommentar, det var inte många som trodde att Brynäs skulle hamna över kvalstrecket, men vi sanna Brynäsare vet ju att det är resultaten och inte spekulationer som avgör hur det går.. :-)