fredag 13 april 2012

Människan hundens värsta vän..

Två av Hedetorpets duktiga Golden Retriever
Fast vi tvåbeningar vi vill gärna vända på detta och säga att vi är hundens bästa vän. Förvisso kan detta vara sant då vi någon gång i forntiden slängde åt vildhundarna lite av de matrester, ben och skinnslamsor som blev över till de vilda hundarna som all mer och mer inpassades i vårt dagliga liv. Sjölv har jag eller rättare sagt vi haft många hundar. Från den ilskna och skällande lilla finnspetsen Yrjö hemma i Porjus till våra numera saligt springandes i hundarnas himmel, snabba greyhounds. Däremellan har det passerat en raskavalkad som skulle bli ganska tradig att rada upp. Under mina år med kameran runt halsen och pennan i hand har det blivit många löpmeter hundtext och buntvis med bilder. Visst saknar jag hund idag, men omständigheterna säger stopp till hundägande. Att ha hund är förknippat med ett stort ansvar och det är varken jag eller kvinnan beredda att ta på oss idag. Hur mycket de två juniorerna än tjatar, dag efter dag.



Kolla vilken salig röra av raser och modeller. Kjell L med sina fina dobermann. Den lilla söta Cavalier tjejen som undrar vad jag är för en figur. Domaren som granskar den lilla shitzun både bak och fram medan den lilla stjärtvickande handlern ser spänd ut. Det var i slutet av 70- och i början av 80-talet som dessa små gossar startade boomen med små vältrimmade hundar och det exploderade bland uppfödarna av de mindre raserna blev allt mer populära. Snygga ekipage även för en stright norrlänning, annat var fel att säga. Små hundar blev stora vänner. Titta på den lilla gubben? Det är väl ingen konst att se kaxig ut med en sådan här bit i snöret. Vinnaren av vinthundgruppen vid Lilla Stockholm (hundutställning av rang) Det räcekr med att hunden hoppar upp och lägger tassarna på din axlar om du är oförberedd så drasar du i backen. Egentligen räcker det med att han visar sig.
Tag nu en funderare innan du låter dig övertalas av dina ungar att skaffa hund. Allt för många som INTE skulle ha hund skaffar en och sedan uppstår problemen. Gå på bio istället!
pappa B

Inga kommentarer: