torsdag 3 maj 2012

Nu börjar uppladdningen!

....den 7 juli står pappa B laddad och klar uppe vid starten i Gällivare för att ge sig iväg de 4,4 milen hem till sin lilla  by Porjus. En historisk vandring genom nybyggarland. Vägen där alla vattenrallare bar det material som sedemera skulle bli Porjus Kraftstaion. En tur över blöta myrar, steniga stigar, urskog och så till slut det sega Hapsasberget.
Lillmarre en riktig Porjusärta numera boendes i Luleå och jag har dragit igång en sida på facebook -Rallarmarschen 2012- där vi uppmanar alla utflyttade Porjusbor att komma hem och promenera eller bara komma hem för att vara med och festa och uppleva Fallens Dag. Skaka lite liv i vår by.

Detta gäller givetvis er, alla mina läsare också, ni är välkommen att uppleva ett stycke Lappland i sin bästa skrud, se midnattsolen doppa sig i horisonten för att nästan direkt stiga upp på himlen igen, uppleva all knott som de flesta fasar för men som inte alls biter mer än knotten gör i Gråbo eller Jönköping. Döda myten om mygghysterin. Följ med på efterfesten i öltältet nere på festplatsen och upplev när damluckorna öppnas och 100.000-tals liter uppdämt vatten brakar fram genom älvfåran. Ett skådespel man aldrig glömmer. Det gäller dig också, tag tåget, flyg till Gällivare, åk bil tag nu chansen att uppleva Lappland som du så många gånger snackat om men aldrig fått tummen ur för att genomföra. Här är ett strålande tillfälle att uppleva detta.
pappa B
Skicka en kommentar