tisdag 15 maj 2012

Snopet för "Änglarna"

Att grabbarna från steppen knep och tog med sig en poäng efter matchen mot IFK var både skickligt och retligt, för de blåvita vill säga. Nu börjar  de, precis som under de senare åren, gå som ett flöte på ett abborrgrund, upp och ner. Ena dagen vinner man solklart för att i nästa match åka på pisk. Kan inte vara så roligt vare sig för spelare, tränare eller supportrar. Ett glatt besked kom dock, Tobias Hysén är uttagen till EM-truppen! Häcken bäst i stan och GAIS taskigt till i botten.

Trav, trav och ännu mer trav. Jag förundrar mig över att inte landets hamburgare blir billigare? Med den frenesi som svensk travsport just nu håller så borde slakthusen vara överfulla med sönderkörda travhästar. De springer ju var och varannan dag. Här klingar dollartecknen i ögonen på hela organisationen och det gäller att plocka åt sig guldbären så länge trädet växer. Trav varje dag både på förmiddagen och kvällarna. Kuskarna åker som vettvillingar på vägarna och i luften mellan de olika travbanorna för att hinna köra så många lopp som möjligt.
Helt sanslöst och absolut inte rumsrent heller. Vem fan har tid att kolla upp så det inte fuskas? Titt som tätt så undrar jag över detta när man sitter och ser hur en del uppför sig på banorna....Få se hur länge det tar innan bubblan spricker? Betydligt lugnare var det när grabben på bilden låg på topp. Jag fotograferade honom på Solvalla under tidigt 60-tal. Känner ni igen honom, ni travälskare? Han har ett fantastiskt fint förnamn och körde en av de stora kusarna på den tiden -Moneymaker-

Äntligen har Hr Olsson skuttat färdigt. Under ett par år har han tagit upp plats för någon ung, framtida talang genaom att finnas med i truppen för att efter ett försökshopp linka ut från arenan med en rynkad panna. Gång på gång har han fått chansen att vara med bland de stora elefanterna (och lyckats bra för den delen) och gnaga på den kaka som skall räcka till för att bygga upp ett nytt framåt friidrotts landslag.  Fast som en kille skrev på en kompis blog. Han har avslutat i tre steg, faktiskt både roligt och sant. Nu sitter han hemma och deppar över att han inte har något SM-guld i höjdhopp? Nu när hela det översta skiktet i höjdhopp är borta så kanske han skall passa på! Det räcker nog med 1.90 för ett SM-guld idag, om han inte hoppar i damklassen vill säga.

6000 kcal i veckan bränner jag bort just nu, i snitt. Inte illa pinkat av en ålderstigen man.
pappa B

Skicka en kommentar