söndag 24 juni 2012

Trevligt tll tusen...det här gör vi om!

Nu är det dags att återgå till det normala igen. Midsommarafton i goda vänners lag kunde inte ha varit bättre. Uderbar mat, glada miner och en rejäl bastu på midsommardagen, vad mer kan en yngling från övre Norrlands inland och fjälltrakter begära? Våra vänners fina stuga vid sjön Anten bjuder in till lugn och ro, någonting som den här gubben måste skaffa sig emellanåt. Speciellt när han har fått ryggskott. Nu passade besöket extra bra och förutom närvaron av våra bästa vänner,gudfar och gudmor till våra barn så fick man ju stoppa i sig av Sinikkas fantastiska kreationer vid spisen. Åt och drack så siffrorna på vågen fick panik när jag kom hem i går kväll.
Sill i olika variationer till kvinnan som saligt himlande med ögonen fick ladda upp med det hon sällan får här hemma. Ingen av oss andra äter denna råa fisk. Vi bjöds på den absolut bästa gravade lax jag ätit och det som inte stoppades in under midsommarafton, det snöt jag med mig hem och det skall inmundigas av mig med färsk potatis idag. De andra får inte den minsta lilla bit! Grillen var på och det blev en lika elegant uppladdning på midsommardagen. Först en frukost som fått samtliga femstjärniga hotell att skämmas. Nygräddade ciabatta, mörkt mjukt bröd, flera sorters knäckebröd skinkor, korvar ägg och hjortkött i fina skivor. Dessutom plockade Sinikka fram en överraskning till. Sin egen supersill som hon glömt dagen före och min kvinna gick i spinn igen.
Ebbas fina jurdgubbstårta och hennes CupCake gjorde succé och försvan som en avlöning en fredagskväll.

Dagen uppe i Anten avslutades med en Peruansk potatissallad, en helt ny smakupplevelse (se bilden) Syrlig och med riktig spets i avslutningen blir det här en ny favorit hos pappa B, Lasse gräddade pannkakor på grillplattan och med vispgrädde och Sinikkas egen jordgubbssylt var kronan på verket placerad.
Runda, glada och nybastade reste vi hem till Angered och stöp som klubbade oxar i sängen. Junior han åkte iväg till sina kamrater och övernattade där.

Nu har de riktiga gamarna anlänt till Sverige!
Utan papper från myndigheterna har en gåsgam fladdrat in till Göteborg. Sitter nu inspärrad efter en kraftig attack motden som skulle ge honom skydd över natten. Nåväl han är en igenkänd herre, heter Ostro och är medlem i ett Kroatiskt fågelprojekt på ön Cres. Med andra ord kan han vara en utsänd gamspion som skall undersöka hur förutsättninarna i landet norrut ser ut innan resten av hans gåsgamskamratet kommer flygande hit :)
pappa B 
Skicka en kommentar