tisdag 31 juli 2012

Häcken är inte bak utan fram!

Igår slog de mina makrillar med 3-1. Utan några som helst problem och nu måste man nog vara beredd att skriva under att de är laget i stan. Outstanding! En lugn och stabil klubbledning, inga dåliga affärer hit och dit, en trupp, som är intakt med spelare som verkar veta vad de får betalt för att göra och en skitdålig hemmaplan som staden nu måste göra någonting åt, annars är det fusk. Dessutom har man Gothia Cup. Ni är bara bäst, den saken är klar.

Lilleputten Sveriges OS-satsning är en piss i Västerhavet om man jämför med Storbritanniens.
England har satsat 282 miloner på friidrotten inför OS. Vi har lagt ut 10 miljoner. Engelsk handboll har fått 33 miljoner, svensk handboll får nöja sig med 7 (boxningen med fyra deltagare har fått 6 ?)
Och hur ända in i aftonsången kan seglingen ha fått 20 miljoner och friidrotten bara 10? Jo, segling är de fina folkets sport så där måste det lukta mahogny och båtlack förstår ni. Där hörs det inte när potentaterna fiser på banketten, men det luktar fan så mycket värre. Att våra roddare (grabbar och tjejer med valkar i händerna) en trupp, som har betydligt större chans att plocka hem medaljer till oss de får bara 4, ( Englands roddare får 303 miljoner!) det är skamligt. Den tant som vaggar omkring innan för avspärrningarna, Christina Lindberg och IOK:s enväldige ordförande, de fördelar bidragen som de blinda slåss, och till synes till de som kliar mest. Svensk ridsport får 9,5 miljoner medan engelsmännen får 151 miljoner
Nåväl Sverige satsar totalt 140 miljoner medan England pungar ut med runt 3 miljarder så visst vore det väl konstigt om de inte skulle var lite bättre än oss i allt.? Tack GP som tar upp och visar hur det egentligen står till.
Nu råkar ju två av seglarna faktiskt ligga tvåa, än så länge, och friskar vindarna på lite över den engelska kanalen så kanske de han behålla den positionen. De skulle ju inte fått följa med, egentligen, fanns inte inom ramen för de 20 miljonerna från början. De flesta seglarna är med så här långt, ingen har kapsejsat än så länge, tack och lov.

Fast fältryttarinnan Sara, hon ligger på delad första plats, sug på den ni! Svennestål, den unge lintotten på Shamwari och Lindbäck på unghästen Mister Pooh kan med en lyckad hoppning idag, också ta med sig medalj, både i lag och inviduellt. Och kvar bakom stallarna och tränar, finns en fanbärare Bengtsson och hela dressyrlandslaget, så vänta bara.

Minst pengar har vår gymnast fått, bara en mille och näst sämst förspänt har Triathlon med en och en halv. Där kan vi plocka hem en medalj i damklassen, vänta bara när lille Engen kommer loss i leran!
Medaljligan så här långt leds av Japan tätt följd av USA. Japan med 12 medaljer och USA har 11. Sist Uzbekistan med ett brons. Fast den platsen delar de med nio andra nationer, som också fått en bronspeng. Kommer Sverige någonsin upp på listan, det undrar jag? Det ser fan i mig ganska mörkt ut.
pappa B
Skicka en kommentar