måndag 30 juli 2012

Men herre Gud Salomon, du måste ju slåss!

Min lille kompis Salomon N´tuve, Angereds stolthet åkte på storstryk i sin match mot streetfightern från Kazakstan. Riktigt storstryk. Jag vet att din nestor, reservpappa, plågonade, bäste vän och tränare Tommy Andersson tjatat 1000-tals gånger på dig att skaffa dig en gard. Du promenerar fram i ringen med händerna i byxfickan. Hur fan tror du att du skall klara av en framrusande, galet vevande figher.?
Redan efter 1 minut var saken klar, han sprang och delvis brottade ner dig och då gäller inte de vackra texerna i boxningens bibel, då måste man börja slåss i alla fall när matcherna bara går tre ronder.
Du kan boxas Salomon, men nu måste du börja lära dig att slåss, att bli lite förbannad och framför allt skaffa dig en gard. En snabb motståndare med en rak jabb och en redig höger han sänker dig omedelbart då du går fram med händerna i byxfickan. Tråkigt med sant. 13-8 gav returbiljett hem till Angered direkt. Och hur det än gått, du är alltid välkommen hem, det skall du veta för du är en hjälte för oss Angeredsbor i alla lägen.

Hästfolket galopperar fram så det stänker om det. Kandesiskor, som fick bada, japaner som utlöste airbag-västen och sittande hästar. Man måste hålla med om att detta är säkert den farligaste sporten, som finns. Vem fan vill ha 500 kilo hamburgerkött över sig, eller flyga framstupa in i en träställning med rosa rosor? Nu håller vi tummarna för våra svenska hästfantomer under morgondagens hoppningar. Lägtävlingen skiter jag i, men det vore super med en individuell medalj oavsett vem av svenskarna som kan ta den, elegande damen Algutsson på sin skimmel eller lintotten Ludvig, skit samma. Hoppa hem en medalj åt oss.

Sverige - Norge skulle bli en utmaning. Det blev det. Så djävla nära och hade de solbrända rödskortade herrarna på plan haft ordning på klockorna så hade svenskorna fått minst 2 minuter mer speltid. De hade ju noll koll på passivitetsklockorna. Svenskorna spelade slarvigt i början av matchen. Sex klara, missade avslut redan i första halvlek och sedan vågar inte Thorstensson ladda bössan. Får hon en stolpträff, eller skjuter över ramen, då fäller hon in skjutarmen för gott.
Johanna, Johanna, Johanna tack för att du blivit frisk och kommit i form igen. Ta du hand om taktpinnen i fortsättningen och låt Thorstensson backa ner på distans så löser det många problem.
Gabriella Kain, du skall få en kram när vi träffas nästa gång. Du gjorde segersiffrorna så små som möjligt. Nu måste svenskorna vinna minst två, helst resten av matcherna om det skall bli fortsatt spel.
Och så MÅSTE MAN GÖRA MÅL på sina chanser. Ingen vinner en match utan att göra fler mål än motståndarna...
Nu skall jag ta mig en kopp te och gå och lägga mig. Du med. I morgon åker vi upp till Jönköping för att fortsätta röja ut svärmors hus, ingen rolig uppgift under en semestervecka, men det är smällar man får ta. Sov gott och låt tanten vara ifred för du mäktar inte med några större krumsprång du heller.
pappa B
Skicka en kommentar