tisdag 24 juli 2012

Mycket kommer vi att få se innan ögonn trillar ur..


foto: Petr Kratochvil
Snart drar årets största Idrottshändelse igång. OS i London skall snart invigas. Sverige finns på plats, givetvis och alla höga potentater har medaljdrömmar (skålar i skumpa). De aktiva, supportrar och media har mer realistiska drömmar. personligen tror jag att vi kan ta tio medaljer och detta i sporter som sällan syns eller hörs i medierna. Storfräsarna som finns med i fyrfärg i alla landets tidningar och TV-kanaler de kommer att få svårt att överhuvudtaget ta sig till final. Klüftan var smart nog och fick en sträckning i låret så hon kunde kliva av utan att förlora ansiktet. Det borde stavhopparen Jeng också göra för han måste gå in på 5.20 eller försöka få dispens och vara med i damernas tävling om han skall  klara av ett felfritt hopp under spelen.

Medaljerna kommer i Triathlon tack vare Lisa Nordén, enda svenska i grenen, men en djävla bra sådan. Emma Johansson kommer att cykla hem en medalj, av vilken sort låter jag vara osagt. Taekwondo tösen Elin Johansson sparkar ur tandskyddet i semifianlen och tar medalj. Alexandera Engen kommer att vara en av de bästa på Mountainbike och plocka med sig en peng hem till Sverige. Tant Ahlshammar och lilla frk Sjöström kommer också hem med medaljer från simningen. Anna Lauren kan kanske boxas om medalj om hon bara håller huvudet kallt och inte sticker ut hakan mot någon Kubanska för då är det hej och godnatt. Det blir med andra ord ett OS i damernas tecken, den saken är klar. Kanske kan Lassi Karonen ro hem en ädel peng liksom Michel Tornéus kan sprätta till med ett riktigt medaljskutt i lämngdhopp. Rolf-Göran Bengtsson alla hästgalna småflickors drömprins hoppar till sig en medalj om bara hästkrafterna räcker till.

10 medaljer det är nog mer än vad potentaterna spår för de ser inte alla de små idrottarna utan bara de som syns i TV och media. Krav måste man i alla fall få ställa till de deltagare som fått en OS-biljett i näven. Handbollen och fotbollen får finna sig i att åka ut ganska tidigt, så där sparar man en massa TV-tid i skinnsoffan. Personligen hoppas jag att min vän, boxaren Salomo N´tuve får ett par matcher som tar honom vidare mot en eventuell semi- eller final. En fin kille här i från Angered som är en förebild för alla unga invandrarkillar i landet. Man kan om man vill!
Jag laddar upp med allt onyttigt som finnas att stoppa i sig, fyller upp runt skinnsoffan och kommer att sitta bänkad, även om solen plötsligt har börjat visa sig. Heja London, staden utan riktig mat, med dubbla bussar och fyrkantiga taxibilar. Stormhattarnas förlovade land där musik och teater har starkt fäste men en av de tråkigaste platser på jorden för en ålderstigen man från Norrlands inland och fjälltrakter.
pappa B
Skicka en kommentar