lördag 4 augusti 2012

Doldisarna kliver fram och räddar det svenska ansiktet! Tack för det...

Grattis till silvret Nordéns lilla tuffing. det var på millimetern att det blev guld. Och vad var det jag siade om, medaljerna skulle hämtas av de sporter som får minst press och mediebevakning på sig under året. de grabbar och tjejer som tränar och kämpar utanför rampljus och sponsorgalor av alla de slag. Idag var det Thriatlon och snart kommer det cykling över stock och sten där en seg liten rackare vid namn Engen förmodligen kommer att köra skiten ur sina medtävlare. Vänta får ni se. Seglarna kommer också att få medalj vi vet inte bara vilken sort.

Sitter just nu och tittar på hästhoppningen och det är ett sant nöje att se de flesta europeer på banan. Lungt och fint behärskar e sina hästar både över och mellan de olika hindren. Sedan kommer mexikanare, chilenare och andra nationer från de sydligare breddgraderna och de verkar samtliga tro att detta är deras sista ritt i livet och gasar på som om de hade en metatablett i röven. Flänger och far, hit och dit och häststackarna hoppar både högt och lågt med eller utan ansats ibland nästan jämfota. Det ser fan i mig inte vackert ut.

Jessica vår lilla mångkamperska gör en succé tävling och kommer förmodligen över de svår åtkomliga 6.300 poängen efter dagens sista 800-meters lopp. Grattis i förskott lilla Jessica. Kanske kan hon klämma in sig bland topp femton vilket är mycket bra i det här sällskapet.
Nu skall jag åka till Kungälv och köpa smörgåspålägg!
pappa B
Skicka en kommentar