fredag 3 augusti 2012

Kebab hot mot den svenska varmkorven!

Hur kan det komma sig att i alla statliga verk så har man samlat ihop de mest konstiga (och oftast okompetenta) människor som finns i vårt avlånga land. Titta bara på Migrationsverket, där sitter de största pundhuvudena och just nu i dag så svävar det fram gubbar från Havslabaratoriet och Fiskevårdsverket upp på arenan och vill förbjuda både import och försäljning av den amerikanska hummern! Hur fan skall då vi som inte har så gott ställt få smaka på denna delikatess?

Vidar Öresland vid Havslabaratloriet i Lyskil far fram som en iller och hugger både här och där. -Får den amerikanska hummern fäste blir vi aldrig av med den, säger han och menar att den kommer att knäcka de nordiska hummrarna med olika former av prasiter och annan smitta. De kommer helt enkelt att ta över. De är havets muslimer med andra ord. -De kan leva på mycket större djup än våra hummrar, kanske har de redan etablerat sig utan att vi vet det, fortsätter norrmannen (betald av 9000 hummerfiskare, som ser en av guldklimparna sakta smälta framför sina ögon). Dessutom kan den para sig med den svenska hummern och på så sätt föra med sig olika defekter eller sjukdomar. Nu har han och kollegan Mats Ulmestad fått gehör för sitt gnäll hos regeringen och enligt TT hoppas Lena Ek att förbudet börjar gälla nästa sommar. Undantag skall gälla för de importörer som själva kokar sina hummrar och därmed minimerar flyktrisken. Har damen Ek sett en kokt hummer fly någon gång? Hej där skaka lite på huvudet och lyssna om det skrammlar....

Hur gör vi nu med den svenska varmkorven? Det har ju för länge sedan varit i underläge mot den importerade kebaben. Förvisso kan den inte para sig med vår svenska varmkorv, ingen annan varmkorv heller, tack och lov, men visst kan den föra med sig olika parasiter och sjukdomar. Finns det inga genuina korvgubbar som kan ta kontakt med denne Lena Ek i regeringen och försöka få till stånd någon form av säkerställande för den svenska varmkorven?
pappa B
Skicka en kommentar