torsdag 23 augusti 2012

Nu kokar det i grytan om Trämngselskatte!

Det stormar kring biltullarna! Göteborgs politiker har nu skitit i det blå skåpet, som man säger i de fina kretsarna. Att man kört över medborgarna rakt och resolut då det gäller detta med biltullarna i, nej fel runt hela staden, det har nu fått hela Göteborg med omnejd att koka av ilska. Inte mindre än fyrtio (40) olika betalstationer skall monteras upp och tas i bruk efter nyår. Nu kräver Göteborgarna folkomröstning och man är på god väg att få detta genomfört. Häftig debatt både på Twitter och Facebook har fått de självgoda kommunalpolitikerna att darra i kalsongerna. Ok, jag köper om man monterar upp 5 betalstationer runt själva stadskärnan för det är ju där man vill ha bilfritt. Här såg de snikna gubbarna och käringarna med sossar och borgare i spetsen sin chans att lugga medborgarna på riktigt med pengar. Man planerade istället in 40 stycken. Detta gör att man får betala om man skall köra mellan ytter områdena runt stan vilket är rena Pellejöns fasonerna. sista ordet är inte sagt o den här frågan och de politiker som nu sitter som ansvarig för både det urlöjliga kommunala bolaget Västtrafik och staden som sådan, de skall nog snarast ta kontakt med arbetsförmedlingen för vid nästa val 2014 så lär de ryka hela bunten, liten som stor.

Sommarens bästa bok har en av mina kamrater, journalisten och författaren, Dan Larsson skrivit. Vietas Kuppen, berättelsen om de två nästan utarmade lodisarna som fick jobb uppe i Vietas, långt från ära och redighet. Men med ett mod som gränsar till dumhet, viss yrkesskicklighet och förvisso även en rejäl portion tur så lyckades de göra århundrades kupp. En förbannat bra bok där bergdammet yr kring sidorna, vinterkylan uppe i Vietas tränger igenom bokpärmarna och man sitter klistrad i fåtöljen, fast besluten om att läsa en sida till, å en till, å en till. Här ä du med och håller andan när Ström tänder svetslågan. Kuppen mot Vattenfalls avlöningspengar skulle sluta i mord och förbannelse men lika väl är fallet än i dag ouppklarat. Dan Larsson har lyckats igen. Med glimten i ögat, säker penna och utsökt skrivspråk låter han dig följa med långt in i berget, upp på fjällen och in i barackerna. Läs den här och du kommer att förundras, liksom jag. Hur kunde detta hända?

Dagens lunch, stekta jätteräkor (förbjudna enligt vissa miljöfjantar) skivade morötter, spetspaprika och chilli. Kan det bli så mycket bättre? Ett glas äkta kranvatten blir pricken över i.
Lille Steffe ochjag valsade runt med de andra pensionärerna nere på Stig center idag på förmiddagen och det var som vanligt riktigt roligt. dessvärre så var vår näkergal, lilla sexiga Pia inte med. Hon har blivit farmor och måste sitta hundvakt. Nä ingen hundvalp har anlänt utan en riktig liten människa så klart, men familjens lilla hund måste ju passas upp.
pappa B
Skicka en kommentar