torsdag 16 augusti 2012

Omskakad och ganska störd, det är frågan...?

Det är ju helt fantastiskt att man kan glida iväg runt stan på ett plastkort. Har man riktigt tur får man åka med en gammal vagn som man har moderniserat, de går bäst, tystast och minst skakigt. De Italienska sommarvarianterna med tjutande kurvor och gnisslande muttrar gör en sjösjuk och de gamla charmiga med äkta glödlampor i taket, trasiga ryggstöd och ingen läsbar information de är de bästa, bara de inte gnällde så in i helvete. De låter som att sitta på en vedkap.
Vi träffades nere på Angereds Centrum, jag nästan en timme försenad då jag tagit fel på klockan. Klev på buss 76 ner till Gamlestadstorget. I trupp med de andra resenärerna gick vi den smala vägen fram till spårvagns hållplatsen. Där kom en 8 glidande och vi klev ombord, mot Västra Frölunda! När vi kom fram var vi fikasuga och klockan hade nästan gått varvet runt.
Väldigt mysigt med glödlampor i
taket men man borde få hörselskydd
Att behovet var enormt det vittnar bilden längst upp om. Medan jag stilla och fint åt upp min syndiga bakelse så placerade Stefan hela sin prinsessformation i näbben direkt. Två trevlig små ärtor serverade och tog bilden. Den inflyttade dalkullan från Gårdsten kvittrade som en liten lärka när vi skojade lite . Nästan omkullsprungen av en ilsken herre med kryckor (tur att han hade dem att stötta sig på) så gick färden vidare tillbaka ner till Brunnsparken (Det heter inte Brunstparken, som så många säger) Där vinklade vi över alla spår och klev ombord på vagn nr 5 mot Länsmansgården.
Med fara för liv och lem skumpade vi iväg upp mot Biskopsgården & Co. Över bron som inte fällde upp sig, tack och lov, skakade vi oss in över ön. Man kände sig som en dildo efter allt skakande och ryckande och det var på darriga ben vi klev av vagn nr 5. Lille Stefan slutade inte saka förrän en timme senare, när vi passerade Gamlestadstorget för tredje gången.
Nya friska tag och nu tog vi vagn nr 6 för transport via Linnéplatsen upp till Kortedala. Där fanns det väldigt mycket att titta på och vi passade än en gång på att fika. Den här gången på City Torget. En helt otroligt vacker flicka serverade oss, supergott kaffe och kaka satt som en fläskläpp. Nöjda och belåtna tog vi sedan 10:an? har tappat räkningen och numren på vagnarna, ner till Centralen.
Där åt vi kinesisk buffé och tog oss en stor stark. Passade på att pinka och bestämde att turen med de skramlande järnhästarna var över för denna gång. En tur runt matstånden på Kulturkalaset (klämde ner en polsk salami var) och ner till nästa lilla restaurang där vi ånyo hävde i oss en stor starkt. Det var den näst sista utposten för dagen. En liten titt inne i "Brevlådan" Posthotellet, som tack och lov inte hade öppnat sin uteservering så satte vi oss inne på Radison och slappade och lät inälvorna komma på plats efter 5 timmars spårvagns åkande. Om ni orkar kan ni haka på den lilla radion längst upp till höger, där får ni höra hur det hela gick till. Ha en skön dag i kjolen, och var rädda om er.
pappa B

PS: Lille Stefan vinkar och hälsar!
Skicka en kommentar