fredag 31 augusti 2012

Ops...jag tror att det löst sig, som tanten sa när hon sket i Valhallabadet!

Höstens drottning? Vad blomstret heter på svenska eller latin det vet jag inte men hon  (jag förutsägtter att alla blommor är honor) kämpar ensam mot väder och vind ute i rabatten. Vacker, trots att hon börjar bli naggad i kanten. Precis som vi gamlingar så kröker hon sig lite när vindarna trycker på och hon burrar ihop sig lite när solen har slutat värma. Men hon kämpar på i alla fall.

En som kämöpat klart är Sahlinskan. Det sket sig med det nya jobbet som, generalsekreterare i Socialistinternationalen. Detta trots att både partiledaren Löfven och Carin Jämtin backade upp henne. Det var den sittande Luis Ayala (han har suttit där i 23 år redan) som vann valet och fru Sahlin får fortsätta trampa vatten här hemma på hemmaplan. Tycker att hon skall kontakta arbetsförmedlingen snarast. Det är inte hälsosamt för mogna kvinnor att gå arbetslösa. Ej heller för mogna män för den sakens skull.

Bättre information i soprummet!


Ja det finns information men enbart på svenska. Upp med skyltar på arabiska och somaliska också så att de tanter som sveper runt i sina kaftaner nere bland soporna lägger sakerna i rätt binge. De tippar i lite hur som helst medan vi försöker källsortera efter bästa förmåga. Det ser ut som fan och luktar ännu värre här ute hos oss. Här är en binge för plåtförpackningar men det är mest tidningar och plastpåsar med annat skit som ligger här. Tre plåtburkar som jag slängde i när jag tog bilden.
Jag förstår om sopgubbarna blir förbannade på oss hyresgäster när vi inte ens kan hjälpa dem med att slänga rätt saker i rätta tunnor. Det blir ju dubbelt jobb för dem och sämre sophantering. Skärp till er Poseidon, skylta upp på flera språk. Vi är ju minst svenskar i området, det vet ni ju för bövelen.

Goda nyheter för oss ålderspensionärer, vi kommer att få ca 492 kronor mer i lädret nästa år. Detta fastställde regeringen i går. Heja regeringen! Prisbasbeloppet höjs med 1,1 procent nästa år. I samma veva så höjer bostadsbolagen hyran, ICA och de andra mataktörerna höjer sina priser, bensinen blir dyrare och i slutänden så förlorar varje ålderspensinär ca 592 kronor och 20 öre, Visst är det roligt?

27.000 kusiner från Somalien skall komma hit under den närmaste tiden. Var skall dessa bo? Givetvis kommer de släktingar som redan finns här att ställa upp med hjälp. De flesta har ju bara 6 barn per familj så det går säkert att klämma in ett par ungar till i en trea, bara man kastar ut möblerna och platt-TV:n . Lika galet som det är med den här idiotiska "Trängselskatten" lika idiotiskt sitter man i kommunen och skippar bostadsbyggandet? Hur fan skall stan kunna växa om inte folket som vill hit har någonstans att bo? Kan det var så svårt att räkna ut. Tänk om ni tagit alla miljarder ni lagt ut på skit, typ Västtrafiks usla biljettsystem och Italienska spårvagnar, de 40 betalstationerna som bygger in och låser ute stora delar av Storgöteborg! Hade ni använt dessa pengar till att bygga bostäder åt alla unga svenskar (i första hand) som inte kan bilda familj för de har ingenstans att bo och till alla nya invandrare som kommer in till stan. Detta hade varit bra och motiverat. Bygg enkla funktionella lägenheter åt dem i Örgryte till exempel, där finns det ju gott om plats. Runt Delsjön så de kan komma ut  naturen och umgås med skogar och sjöar, hästar, getter och motionärer i märkeskläder. Här uppe i Nordost vill vi bara ha ett sjukhus, med riktiga läkare och sköterskor, så vi slipper vallfärda till cykelreparatörerna nere i stan. Inte de fårfarmare som lekte doktorer på mottagningarna här i Angereds centrum tidigare i år.
pappa B
Skicka en kommentar