onsdag 19 september 2012

Man blir så förbannad...

16-åringarna döms till ungdomsvård?
Just det, värre än så blev det inte för Hjällbograbbarna som sparkade ner Carl-Erc Cedvander i fontänen uppe på Kortedala Torg i mars. Åklagaren hade yrkat på straff för synnerligen grov misshandel. Han krävde nio respektive tio månaders sluten ungdomsvård. Men icke sa Nicke det såg vårat fantastiska system till att ändra rejält. Nu blev påföljden öppen ungdomsvård kopplat till behandlingsprogrammet ART och Repulse vilka drivs i socialtjänstens regi. Ett rejält hånflin mitt i ansiktet på den nedslagna Carl-Eric och hela det svenska folket. Detta är så uselt att vi som inte har med lagar och förordningar att göra borde skämmas ögonen av oss. Vilka signaler ger detta till de skyldiga? Fortsätt sparka ner gamla människor bara, hota dem, råna dem och slå ner dem. Straffet blir ju bara att man slipper undan med att "gå på kurs hos en lönnfet käring på socialkontoret". Att deras föräldrar inte ställer upp och är med vid förhandlingarna på tingsrätten talar också sitt tydliga språk. Man skiter rent ut sagt i vad ens egna ungar gör.
Ponera att Carl-Eric kommit på fötter och sparkat ner de här två som nu fått sina straff? Vad hade straffpåföljden blivit för honom? Ett par år bakom lås och bom så klart, När är det man skall börja stämma? Jo i bäcken och inte i ån. De här två idioterna som nu fälls för grov misshandel borde ha fått ett betydligt mer svidande straff. De skall förvisso betala 130.000 kronor i skadestånd till Carl-Eric. För dessa pengar får han varken synen eller minnet tillbaka. Och vem kommer att få betala? Föräldrarna? Tillåt mig småle. Förmodligen du och jag med våra skattepengar. Fy fan vad jag ogillar hela det svenska rättsväsendet.
Kontentan av hela den här proceduren är att de två 16-åringarna vann. Både i fighten mot Carl-Eric och mot vårt flata rättssystem.
Sug på Carl-Erics fråga; -Vad hade hänt om jag dött?
Ja då hade kanske straffet förlängts med ett par timmars extra samhällstjänst och man blir minst salt berörd när man hör hans sista uppmaning. -Unga människor ska inte slå ihjäl gamla människor. Det är så bara.
Lär våra nya medborgare den regeln redan på SFI-kurserna och se för fan till att den efterlevs.
pappa B
Skicka en kommentar