tisdag 18 september 2012

Jag gillar när det är fart på gubbarna...

"Ivan den förskräcklige" är en sån gubbe. Han kom trots hotfull väderlek och regn i luften. Han stod nere vid Presbyrån med sina syavar i handen och väntade. Vi drog iväg och han kämpar riktigt bra både uppför och nerför. Nu har han även fått in jakten i promenaden och idag var det två mammor med barnvagnar framför oss långt uppe på ett backkrön.
-Skall vi hinna ikapp de där två innan bisshållplatsen, sa jag. -Det satsar vi på sa Ivar och så förlängde han steget direkt. Vi han i kapp dem också en liten bit innan hållplatsen och då såg jag hur lyckan spred sig över "Ivan den förskräckliges" ansikte. Vi gjorde det igen...

Förra veckan berättade jag att jag och min dotter brukade gå över till IKEA och käka köttbullar och så hem igen. -Hörru, sa Ivan, blir det vackert väder i morgon skall vi försöka ta oss fram och tillbaka till IKEA och käka köttbullar?
-Självklart, svarade jag och det är detta som gör det så roligt att träna ihop med någon. Det finns motor i gubben och det är ett måste om man skall komma någon vart. Detta kommer att bli hans längsta och kanske tuffaste promenad, och vi får väl ta det i skaplig takt. Hur som helst, står inte regnet som spö i backen då trampar vi iväg. 16 km blir det tur och retur och ni skall veta att Angeredsbron på tillbaka vägen är inget att leka med....Jag sätter en slant på att Ivan grejar även det här....
Idag bjöd han mig på fläsk och bruna bönor i Angered, det tackar jag för...
pappa B

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det var som rackaren vad Ivan har spänstat upp sig.

Snart ligger vi i lä Besse...
Får nog ta Ringmuren runt i morgon.

Kram
Pia

pappa B sa...

Ja grabben är fan i mig på bettet. Han vill verkligen och det tycker jag är jätteroligt.Jag får ju en träningskompis jag med då det gäller promenaderna.
Och han kämpar på som bara den. Men lille Steffa han kömpar emot åt andra hållet, tycker att jag kör för hårt med honom, vill inte att han skall köpa protein och dricka istället för ett taskigt mellanmål osv. men jag tror han är lite avis, gubbjäkeln :)
Tag ringmuren i morgon, det fixar du lätt, jag sticker till IKEA (per fots) och käkar köttbullar. När var det ni skulle spela på Lärjeåns Trädgårdar, var det inte i morgon?
Kram vännen och ha det så trevligt hos mamma.

Anonym sa...

Kamprad månade om sina köttbullar, heder åt den gubben !! Järnberg