torsdag 11 oktober 2012

Bravo Sarah Britz i GP

Krönikören Sarah Britz (läser henne väldigt ofta) har satt tummen i ögat på det mycket obehagliga överfallet av en liten 6-årig kille i Brunnsparken härom dagen. Han blev brutalt överfallen av en Rottweiler men tack och lov blev de fysiska skadorna inte så allvarliga medan det däremot förmodligen, kommer att sitta kvar i den lilla grabbens huvud resten av livet.

Att ha hund det förpliktar.
Att ha hund kräver 100% arrangemang i handhavandet.
Att ha hund borde inte vara möjligt för vissa personer.
Även en liten Italiensk vinthund kan flippa ur. Förvisso inte lika
svår att få stopp på som en 50-kilos Rottis.
Att ha hund kräver ett aktivt liv oavsett den ras man väljer.

Vad gör man nu med de här tre? Hunden, hundägaren och grabben som lånat hunden och var med vid överfallet? Självfallet skall hundägaren vara skadestånds skyldig till den lille pojkens föräldrar. Hunden bör tas omhand och testas av polisens experter. Finner man det minsta tendenser till för hög kamplust i kombination med andra mindre önskvärda beteenden skall hunden avlivas. Vi skall inte ha sådana hundar i landet.
Här är då lagen lika fjantig som vid alla andra brott, bovarna vinner för det mesta och det är offren som förlorar. Det fjantiga svenska rättsväsendet har lika kraftfull ryggrad som en orm, med andra ord ingen alls.
pappa B

2 kommentarer:

Anonym sa...

vet du om att det finns en förening(djurvänner) i Sverige som importera t ex från irland "förstörda kamphundar" som ska åter anpassas till ett normalt liv! Våran Franzzi höll på att få strupen avsliten av ett sånt best. har du inte hört talas om sånt?

mw

pappa B sa...

Nix, och detta är ju för djävligt och borde stoppas redan innan dessa hundar kommer in i landet. Vad gör tullen åt detta. Våra svenska flata myndigheter kommer att försätt hela vårt land i kaos, den saken är jag 100% säker på. Snabbare och snabbare går det också