torsdag 25 oktober 2012

Häcken, HV71 och Vetlanda blir vinnarna!

Häcken kommer att greja fotbollens SM-guld. Getingarna på andra sidan älven har kylan, spelarna och publiken under kontroll. Det är detta som behövs. Har man material som fungerar även om det skulle blåsa motvind, is i magen vid krångliga situationer och en publik som stöttar istället för eldar på läktaren då  blir man ett vinnande lag. Häcken är ett sådant gäng!

HV71 med två matcher mindre spelade leder ändå elitserien i hockeyn. De kommer de att göra ända fram till guldmedaljerna. Ni andra får förlåta, men Jerusalems änglar räds varje svarta arméer, haltande indianer eller Brynäsare, så är det bara. Möjligtvis kan de bli störda av Skellefteå och Luleå men det är bara tillfälligt och av övergående art.

Bandybollarna har börjat rulla och det lilla äckligt stenhårda "nystanet" flyger mellan stolparna igen. Under min aktiva tid som pressfotograf hatade jag den här sporten och tycker inte så mycket bättre om den idag heller. Kallt som satan, yvigt spel och så en blixtsnabb boll som man sällan såg förän man framkallat bilderna, fy för den lede. Här kommer bondpojkarna från Vetlanda "kycklingarna" i sina gula ställ att ställa till det för övriga Bandysverige. Svårslagna hemma och överraskningar borta det är vad som kommer att ske. SM-bucklan och guldpengarna hamnar i Småland, i Vetlanda, ingen annan stans.

I handbollen finns det bara två lag Sävhofs herrar och Sävehofs damer, resten är blaha blaha. Punkt och slut. Nu skall jag krypa ner igen och försöka bli av med feber och hosta, täppt näsa och djup depresion för missad träningstid. Hej på ett tag
pappa B
Skicka en kommentar