tisdag 9 oktober 2012

Stompbaket avklarat, nu skall grabbarna få smaka i morgon..

Inte så formriktiga och vackra, men goda som bara den. Stompbröd a la pappa 
Ja de ser inte så fina ut kanske, inte direkt formade efter det vackraste måttet, men aktare vad gott och nyttigt dessutom. Jag struntade i vetemjölet och körde på hälften Dinkelmjöl och hälften havregryn/pumpakärnor och sesamfrön. Degen blev för kletig, skulle nog använt lite rågsikt kanske men det gick ju att platta ut med händerna då brödkaveln inte funkade.

Här kan alla kcal-guru slänga sig i väggen. I de här kakorna finns det vaken massor av kolhydrater eller dolt socker (inte ett sockerkorn så långt ögat kan se) Dessutom är det både saftigt och gott, och med min specialröra på rå vitlök, Philadelphia och nykokta färska rödbetor kommer grabbarna att jubla innan träningen i morgon. Jag skall bjussa på en liten macka, det har jag lovat.

Dagens promenad och styrkepass gick riktigt bra och det roliga var att vi hade mest kraft under den sista kilometern ändå var det motlut hela den sista biten.
Tack lilla Ulrika för att du gav mig receptet på "Stompen" jag var lite olydig och skippade vetemjölet men det blir jag väl inte straffad för till sommaren hoppas jag.
pappa B

1 kommentar:

Anonym sa...

Min Glada kusin...
detta är inget riktigt Stompabröd!
Ditt recept är en avart av icke önskvärda ingredienser i en riktig Stompabröd.
Ska det va så ska det va
som det ska...
annars kan det få va.
Min mor hon kunde det mesta i matväg...
och hon lärde mig hur det skulle göras för att bli bra.
Inte konstigt att alla tror jag är kock.
Skillnaden är ju bara att jag inte är lika tjock som mången kock.
Det enda positiva med ditt bröd är...
att du lämnat dina fingeravtryck där Ha..ha..
Vet du inte vad en naggkavel eller stekpanna är ha..ha..
Kusin B.