fredag 2 november 2012

Frölunda ligger under isen?

Hade du den minsta susning om att den 2 november 1846 så lade biskopen och skalden Esaias Tegnér armarna i kors och gled vidare in i atmosfären? Självklart inte och inte heller har du den minsta susning om att de två forskarna Carlton Schwerdite och Schaffer lyckades isolera det virus som orsakar polio? Nä, detta hände den 2 november 1955 så de så.
Kungliga Biblioteket i Stockholm lånade ut sin första bok den 2 nobvember 1877 och huruvide den är återlämnad eller ej det vaet jag inte. Om inte så är detta idag en mycket dyrbar bok för innehavaren, alla straffavgifter inräknade.
Nog om detta.

Tobias "Gud är godheten" enligt det gamla hebreiska namnet Tobijjah. Bland de 19.600 som till alla som har Tobias som tilltalsnamn idag räknas mitt gudbarn in. Grattis på namnsdagen, grabben!
 Jag kände mig i ganska gott slag igår men mitt äventyr utanför boningen resulterade i en fruktansvärd hosta och en gubbe i sämre skick i dag. Får nog bida min tid ett par dagar till för att få ordning på den ålderstigna kroppen och alla dess funktioner. Nästa målinriktning är gubbagympan på måndag, då är det dags för nytt försök att anstränga sig.

Häcken missade guldchansen, men klarar kanske av att bli tvåa. Malmö bränner en straff och skänker en onödig poäng till bottenlagen Örebro som blivit ett spöke nu i upplösningen av elitserien. Elfsborg vinner guldet. Punkt och slut.
De västsvenska Indianerna är snart utrotade, som sina fränder på andra sidan Atlanten. Frölunda föll mot ett tappert krigande Luleå på hemmais. Bedrövligt och det finns inte det minsta lilla halmstrå att klamra sig fast vid för hockeyfolket i stan. Tycker mest synd om Mats Grauers (ordföranden i Västra Frölunda), som gick från en blomstrande idrottsförening, full av vinnarskallar (Sävehof) till uthuset inne i stan.
Men igelkotten gjorde också ett misstag då han klev på rotborsten.

Återvänder lite senare under dagen med nya friska rapporter från lägenheten i Angered, världens mediecentrum.
pappa B 
Skicka en kommentar