söndag 18 november 2012

Hurra, skidsäsongen har börjat på TV igen!

Idag körde man vinterns första sprint på skidor uppe i Bruksvallarna. Jönsson, Pettersson och Kalla har gått ur ide och nu blir det långa dagar i TV-soffan eller massagefåtöljen. Kvinnan är ganska intresserad medan ungarna skiter i vinterns höjdpunkter. -Nu är det snart jul, för nu sitter pappa och hejar på i soffan, sa grabben till mamma idag när jag vrålade under sprint tävlingarna. Vilka duktiga juniorer vi har och jag hoppas att de verkligen släpps fram i lite större sammanhang i år. Inte minst bland damerna finns det flera storåkare på G, vänta bara skall ni få se.
Kommer någon ihåg Sara Hugg, Bergsjö tjejen?
Nästa helg är det Gällivare som öppnar upp Världskuppen och det kommer att bli häftigt, räkna med det. Norge de ligger bakom fjälltopparna och lirar och ni skall få se en supertaggad Northug i sällskap med några av världens absolut bästa skidåkardamer. Jag tror att de kommer att sopa rent i hela världskuppen i vinter. Duracell kaninen Johaug, och Steira är nyladdade, Björgen lika stark i år och två doldisar som man plockat fram under framtids presenningen, finskorna har bara en ung förmåga som kan vara med i toppen de andra tanterna får bereda sig på att agera statister. Bland de finska herrarna vet jag inte om man har ett fullt stafett lag en gång?
Italien vet man inget om varken på dam- eller herrsidan. Ryssarna jobbar febrilt för att plocka fram ett dopingpreparat som inte organisationen kan spåra och under tiden släpper man ut de gala gardet i hetluften. Ryktet går att de i år enbart kommer att köra med Red Bull (utan vodka). Kanada mönstrar inget nytt, Tyskland vet man ingenting om men deras gyllene era ligger flera år tillbaka, frånsett skidskyttet där de fortfarande håller högsta klass. Just det skidskyttet börjar snart det med. Heja!

Visste ni att sagan, om det nu är en saga, var det den 18 november 1307 som Wilhelm Tell sköt bort äpplet från sin sons huvud. Man tvistar än i dag varifrån sagan kommer. Fem länder däribland Danmark vill göra gällande att sagan härstammar från dem. Skit samma, det var tur att han inte missade i alla fall.
Första gången man stämde upp med sången "Du gamla du friska" som sedemera skulle döpas om och bli vår nationalsång det var den 18 november 1844. Historien förtäljer icke om det lät bra eller dåligt. Sjunger man den idag den 18 november 2012 då är man rassist!

Grattis alla Lillemor som har namnsdag i dag!
Lillemor betyder som namnet antyder lilla mor. Hon klev in i almanackan 1986 och det finns ungefär 5.300 som har det som tilltalsnamn i Sverige idag. Anmärkningsvärt är att smeknamnet på Lillemor, Moa är mer poppis och det är drygt 7.000 som har namnet som tilltalsnam. Mest kända Moa var fröken Moa Lindqvist som sålde mjölk i Laisvall. Huruvida hon blev känd vet jag inte, kände inte damen ifråga.

Idag har jag vilodag och har spikat upp tavlorna som jag skulle spikat upp förra söndagen. Fint blev det och vi fick mer plats på golvet. Massagefåtöljen, testcykeln och löpbandet står nu sida vid sida och det är bara att dra på allt vad tygeln håller här hemma. Hantlar, gummiband och magrullare ligger bredvid.
Enkel söndagsmiddag, stekt bratvürst med lite tillbehör får duga. Jag ids inte gå ner och handla något bättre, skiter i om ungarna gnäller. Vi kanske hörs innan John Blund anländer, vem vet.
pappa B
Skicka en kommentar