onsdag 7 november 2012

Ny dag, nya äventyr...

Obama verkar ha greja en ny 4-års period, men tydligen är inte sista ordet sagt i presedentvalet ännu. Nåväl, världen drog en lättnandets suck, varför vet jag inte men skit samma. Roligare kommer det att bli här i Göteborg då det blir kommunalval nästa vända. Då skall ni se att det kommer att bli förändringar i de kommunala boningarna. de som byggt i hela Hisingen med sina betalstationer kommer förodligen att få. utlösa sina fallskärmar hela bunten och de som sitter och håller en vakande hand över gubbdagiset Västtrafik de får och också packa ner sina pennor och lämna styrelseborden.
Jag tror att det kommer att bli en total utrensning och då hjälper det nog inte om pappa Göran grinar upp sig på GP:s första sida och håller försvarstal för jäntan sin och de andra rödsossarna i den kommunala ledningen. Även blötfisarna i Folkpartiet, odlarna runt Slottsskogen de få som röstar på Centerpartiet och de tre orakade med röda toppluvor försedda sympatisörerna till Lars Ohly kommer att få packa ihop. Även di blå må passa sig och lär nog också få klä skott. Mest framgång kommer SD att få för det hör man redan ute på stan och inte minst här ute i ytter områdena. Även av invandrarna själva, så helt fel ute är inte Jimmy Åkesson & Co.
Samtidigt dras hundratals jobb in här i väst och hur man skall få ihop den ekvationen med nytt folk i kommunen samtidigt som allt fler blir utan sina inkomster det kan nog inte någon levande varelse komma på.

Lika jobbigt hade den förre polismästaren Hans Holmér den 7 november 1988 då han delgavs misstanke om olaga avlyssning i samband med spaningarna på Palmes mördare. Några år tidigare, 1911  den 7 november tilldelades polskan Marie Curie Nobelpriset i kemi. Detta var andra gången som polskan fick Nobelpriset. 1903 delade hon priset med gubben sin Pierre Curie och H A Becquerel den här gången i fysik. En smart käring med andra ord.

Den 7 november satte oktoberrevolutionen (några dagar försent p.g.av en äldre tideräkning) igång i Ryssland. Egentligen ingenting att minnas, så det kan vi lika gärna dra ett streck över..

Däremot ropar jag grattis till alla som heter Ingegerd. De som bär detta fordnordiska namn i dag har namnsdag. Namnet finns på flera runstenar och är sammansatt av guden Ing och ord för skydd vilket betydde den av Ing skyddade. Bara så ni vet så bar Olof Skötkonungs dotter namnet Ingegerd. Ingela är en variant och är mer poppis än Ingegerd idag och 12 500 heter detta mot Ingegerdarna som bara är 9,512 ungefär.

Lars och jag skall plågas nere i Sportlifes källare om en stund. Ivan den förskräcklige skulle även dyka upp om han kände sig i form. Det tror jag han gör för nu kan han nog inte vara ifrån träningen längre. Ni som aldrig rört på er mer än från soffan till sängen ni fattar inte detta med träningen som ett gift. Men aktare, det suger katastrofalt att inte vara i form för att ge sig i kast med träning, oavsett i vilken form den utförs.
Jag säger som den mörkhyade mannen sa när han satte på den lilla kvinnan. -Å mitt hjärta kved hon. Lilla damen, hjärtat har vi passerat för länge sen, håll i hatten!
pappa B
Skicka en kommentar