tisdag 20 november 2012

SAS är fortfarande i luften, men det vinglar betänkligt.

Det är mycket som går upp och ner just nu!
Piloterna får sänka sina löner med 30% drygt 800 personer skall bort och ändå är man inte riktigt på det klara hur SAS kommer att drivas framöver. Nu söker man efter nya ägare då de tre ländernas regeringar inte verkar ha varken lust eller kompetens att driva företaget vidare. Ja så kan det bli och det danska kabinfacket CAU höll hela koncernen på sträckbänken i natt.
Ja jag säger då det, tänk om man hade kunnat protestera över sin arma pension men jag antar att då slår storfräsarna sina slappa händer i bordet och så drar de 30% av det lilla jag har....

När HV71 kliver in i "Tändsticksasken" hemma i Jönköping då är det till folkets jubel och till 97% fyllda läktare. I huvudstaden ¨åker AIK in till en knappt halvfull arena fylld av gaphalsar och sabotörer.
Brynäs (har ganska stor plats i mitt hjärta också, ihop med Skellefteå) de har inte heller så mycket publik att spela för liksom Frölunda som nu börjar oroa sig för publik tappet. Nästan var femte åskådare har lämnat läktarna sedan förra året och nu kanske det är dags att bjuda på bättre is-show om man inte skall tappa ännu fler. Ikväll möter man ju Modo, kanske är det dags att skruva upp fjädern rejält nu då.
Metatabletterna från slutspelet ifjol verkar ha blivit borttappade eller så har man inte haft råd att skaffa nya. Årets spelartrupp far omkring som nybörjare på rullskridskor, få se den dag de börjar lira ishockey.

Mattias Balkander, GP:s eminente sportkrönikör hade en lång och fin artikel om GAIS uppgång och fall i helgen. Idag kan man läsa om lagets kamp att vinna tillbaka sina supportrar och hur en av lagets stora namn, Wandersson kräver att få ut sin bonus, 800.000 kronor. Hur fan kan en klubb som lever på att sälja korv med bröd på sina matcher ställa ut sådana här summor i bonus? En ekonomisk process mot klubben är att vänta och under tiden tycker jag att man skall ta fram piasava kvasten och sopa ut allt damm man har i klubbstugan. Plocka in de kämpande ungdomar som finns kvar i startelvan och försök komma tillbaka via huvudentrén och inte via inköpta, överbetalda divor som bara ställer till det.
Se även till att få bort de individer som tror att de är Gudar i styrelserummet och sätt din vanliga gubbar och käringar med fotboll i blodet och klubbens bästa i huvudet. Då kanske GAIS överlever och kan fortsätta spela fotboll, även om det blir ett par trappor ner.

Marina, Marina grattis hela bunten. Man kan ju inte skriva alla Marinor för det går ju inte att gratta en massa båtanläggningar, eller hur? Ungefär 5.600 har Marina som tilltalsnamn och det är inte ille skall jag säga. Som ni hör så anknyter namnet till hav (och båtbryggor). Namnsdagsgrannen Pontus är grekiskt och betyder också hav. Det blev hiskeligt mycket vatten det här. 11.000 heter Pontus och 2.500 har det som andra, tredje namn. Med andra ord traskar det omkring fler Pontusar än Marinor här i landet. Attans också, det skulle ju vara tvärtom tycker jag.

Den 20 november 1975 sket Spaniens diktator Francisko Franco i det blå skåpet, fällde ihop sina vingar och kastade in handduken. Kommer inte ihåg om det var något större firande i landet den dagen. Satt förmodligen på någon restaurang och drack grogg just då.
En annan händelse, värd att komma ihåg var den att just den 20 oktober 1984 så såldes den 50-miljonte McDonalds hamburgaren! Detta var 35 år efter det att den första McDonald hamburgaren såldes. Viktig information!

Mindre intressant är att den 20 november 1700 så daskade Karl XII till Peter den store vid NArva. Slokörade fick ryssarna traska tillbaka till kylan i Sibireien. 1943, det stora året då pappa B klev ut i rampljuset, närmare bestämt den 20 november införde idioterna (de satt där redan då) i den svenska riksdagen nöjesskatt på dans! Har ni hört något så förbannat dumt. Vi, ja inte jag just då, fick betala skatt för att dansa. Redan då borde det svenska folket ställt sig upp och slagit näven i bordet. Men på den tiden var Jantelagen förmodligen ännu starkare. Men vi svenskar lika fega!

Nu skall jag starta upp min scanner och se till att föreviga ett hundratal gamla negativ, förmodligen mest brudar och sport. Det är alltid roligt att plocka bland de gamla bilderna, nya minnen poppar upp och ibland händer det att man får en liten tår i ögonvrån, både av glädje och sorg.
Vi höres väl förmodligen längre fram under dagen. Ha det fint så länge.
pappa B

"Vad som räcker för två, kan räcka till tre"
Skicka en kommentar