onsdag 21 november 2012

Åk lite på Hurtigruten i natt mina vänner...

Året var 2009, jag färdades som en kung på MS Hurtigruten den andra veckan i mars. Våren hade närmat sig fjälltopparna och fjordarna i Norge och att uppleva detta från Hurtigruten önskar jag att alla människor får göra en gång innan de lämnar detta jordelivet. En sådan fantastisk båtresa går ej att beskriva med ord, den måste upplevas på plats.



Inte nog med att naturen växlade hela tiden och den ena efter den andra fantastisk vyn dök upp under resans gång. Stämningen ombord, maten och den trevliga personalen, allt var toppen. Jag har haft äran att få glida med två gåner. Den första en kulen höstnatt mönstrade jag på i Tromsö för att sedan åka med ner till Trondheim. Resan jag gjorde i mars åkte jag hela sträckan från toppen i Kirkenäs ner till Trondheim. Två helt olika tider på året, lika vackra bägge två och tänk er själva att få sitta i en varm bubbelpool på däck med fyra vackra damer och fartyget passerar Polcirkeln, kaptenen låter mistluren ljuda mellan fjällen och på himlen kastar sig norrskenet i svepande rörelser. De ni det satt som en fläskläpp det skall ni tro. En kort videosnutt innan vi glider in i Trollfjorden, Var så god mina vänner.
pappa B

"Bakom berget bor det också folk"

2 kommentarer:

Anki sa...

Hej Bernt!
Håller med :) Min man och jag gjorde resan Kirkenes - Bergen med Midnatsol i juli 2009... en helt fantastisk resa!

pappa B sa...

Visst är det, jag önskar verkligen att fler får uppleva detta skådespel ute på vattnet och alla de stopp under resans gång. Den goda maten och gemenskapen ombord.
Kul att du kikar in hos mig på bloggen, fortsätt med detta :)