fredag 30 november 2012

Sjukdom i svenska längdtruppen, Kalla avstår!

Säg den lycka som varar. Charlott Kalla stannar hemma inför helgens Värlscupstävlingar ifinska Kuusamo. Ingen hit då det delas ut dubbla världscup poäng den här helgen. Skidskyttarna eldade på igår utan större framgång för de svenska deltagarna. Emeli Larsson blev bästa svenska på en 34:e plats. Fattar inte varför inte de två förbunden med skidor på fötterna samarbetar bättre.
Nu är det gym som gäller för gubben och ni vet väl inte att det var den 30 november 1939 som ryssarna satte kängorna på fel sida om den finska gränsen. Det finska vinterkriget bröt ut och detta var ett beslut som ryssarna ångrade. de pyttesmå grannarna gick det inte att sätta sig på utan de var vackert tvungna att dra ner ryssmössorna över öronen och gå hem igen. Med stora förluster som facit. Heja Finland!!!!

1959 den 30 november fick den rockande samen Sven-Gösta Jonsson sin guldskiva. Han hade ihop det med den vackra Ellen Kitok och vi grabbar var avundsjuka så in i bomben. I alla fall jag. Men med tre grepp på gitarren och en röst som fick  folk och fä att skyndsamt avlägsna sig när jag sjöng så förstod jag att chanserna att bräda Sven-Gösta var ej att tänka på. Om de pussas fortfarande det vet jag inte.
Mot gymmet och den väntande Ivan & Co.
pappa B
Skicka en kommentar