fredag 23 november 2012

Sverige tappar Världscup premiärerna!

Just det, nu gäller det att festa till rejält uppe i Gällivare till helgen, gå man ur huset och vallfärda dit ni som bor i Norrland. Från och med nästa år så tar Norge och Finland över. En femårig tradition bryts. Anledning är att man i Norge och Finland kan arrangerea hela paketet. det vill säga att man även kan ta backhoppningen plus den Nordiska kombinationen.. Internationella skidförbundet prioriterar orter som kan ta emot hela "paketet". Så i fortsättningen kommer det att bli Lillehammer och Kuusamo som får slåss om premiärerna. Sorgligt men sant!

Jag tror att Johan Olsson kommer att vara först  och snabbast över mållinjen till helgen, Teodor P vinner sprinten och de små juniorerna Emma W och Lisa L kommer att chocka hela världseliten under helgen. Jag sitter bänkad framför 46" hela helgen, det kan ni skriva upp....

Håller på att skvalpa i mig en proteindrink och har blandat eletrolytdrinken i flaskan och nu är det bara själva finputsen som fattas. Att kränga på sig det tunna superunderstället och ikläda sig ansvar och resten av klädesplaggen och så ut och promenera. Idag går vi upp till Björsared och dricker en kopp kaffe, sedan går vi hem igen. En dryg mil t.o.r sitter fint i gammelskånkarna och tar på fläsket.

En som inte promenerade var Henry Burden från Troy i New York som den 23 november 1835 som såg till att få patent på en maskin som tillverkade hästskor. Sämre gick det för mördaren Johan Andersson som miste huvudet via giljotin den 23 november 1910. Det var första och sista gången som detta redskap användes i Sverige.
Betydligt mysigare tillvaro hade nog Gustav Raskenstam haft under sitt levene. Men den 23 november 1943 inleddes rättegången mot honom och hans svindlande affärer.

Höjde rösten och dyrt blev det när fastighetsdirektören Hans Thulin, den 23 november 1988 ropade in Nils von Dardels målning "Den döende dandyn" för 13 miljoner kronor. Viilket klipp, eller?

Klemens har namnsdag ochnågon sådan känner jag inte men jag kan ropa grattis i alla fall. Klemens betyred mild och det är enbart drygt 100 personer som har det som tilltalsnamn och runt 500 som har det med i kyrkobocken.
Mjukstarta nu denna fredag och ta inte ihjäl er på jobbet. Gå hem ett par timmar tidigare för snart lägger ändå de företag ni jobbar på ner sin verksamhet. Slit inte ihjäl er mina vänner, gör som jag ta en promenad.
pappa B
Skicka en kommentar