tisdag 11 december 2012

Åter till verkligheten....

Nu har potentaterna dansat färdigt glasen med den femstjärniga är slut och musiken har tystnat. Vänsterprasslet har försvunnit bakom de tjocka gardinerna och Blå Hallen börja återfå sin normala tristess. Idag är man återbördad till den bistra verkligheten och det gäller att få släta ut sina skrövliga anleten och få dunket efter för mycket sprit att upphöra så fort som möjligt. Högern valsade kärvänligt med vänstern och i ett hörn stod en ensam centerpartist i frack och mossgrön skjorta och tittade på. Så det kan bli bara för att en krutgubbe av rang skapade det åtråvärda priset. Uppe i himlen kallar man farbror Nobel för propellern för han snurrar ständigt i sin koffert, ett par alnar under marken. Det kanske är han som kommer igen i årets julkalender -Spöket på Greveholm-?

Jobbigt värre hade den här damen som gav sig attan på att hon skulle klara lite fasadklättring från utsiktstornet i Rotterdam. Spändes fast och klev ut över kanten. Där tog det slut. Krampaktigt hållandes i repet dinglade hon som en julgransprydnad sakta fram och till baka utanför restaurangfönstret. Jag fanns på plats tillsammans med den vackra lilla Kim från stadens turistorganisation. Vi intog en förtjusande liten lunch medan vi beskådade den svängande damen utanför fönstret. Jag vinkade till henne lite då och då men hon vinkade aldrig.tillbaka
En kraftfull klättrarinstruktör kom dock snabbt till undsättning och tillsammans tog man sig sakta ner till marken. Det var en makalös utsikt från tornet, lika bra som lunchen i övrigt. Har du aldrig besökt Rotterdam utan blivit kvar i Amsterdam så gör en ny resa till Holland och skippa Amsterdam och spendera din tid i grannstaden. En riktig pärla för den som gillar god mat, kultur och mysiga promenader...
Jag åker gärna dit fler gånger, den saken är klar.

Grattis Daniel, grannens pojk! Idag har du namnsdag och ditt namn är hebriskt och betyder -Gud är min domare- Idag finns det runt 47 800 som har namnet som tilltalsnamn. Totalt är det 75 500 Daniel som skuttar runt i vårt land. För den kvinnliga motsvarigheten, Daniela, har namnet samma betydelse och det finns runt 4 100 varav 2 800 har det som tilltalsnamn.
Den 11 december 1986 hävdade Svenska Freds och skiljedoms föreningen att Bofors smugglat ett 40-tal kanoner till Singapore.

Samma datum fast år 1882 var Bijou Theatre i Boston den första teatern som använde elektriskt ljus. Om 15 minuter så sätter jag mig 30 minuter i massagefåtöljen, äter en clementin, skiter i både Alfred Nobel, dansande potentater och annat löst folk. Kommer solen upp runt middagstid tar jag mig en promenad runt Rannebergen. Tills dess får ni ha en fin dag.
pappa B
Skicka en kommentar