tisdag 18 december 2012

Kattägarna skall rädda tigrarna !

Faktiskt en riktigt bra idé. I dagsläget finns det bara 3.200 tigrar i världen, mindre antal än vargar i Sverige! Därför har nu WWF gått ut till landets kattägare och vädjar om hjälp med bidrag för att rädda de stackars randiga jättekatter som finns kvar på vår planet. Lantmännen (svenska höjdare bland bönderna) och Doggy (Vårgårdas stolthet sedan bröderna Fåglum slutade cykla) och Tetra Pak ( miljöbov) hakar på kampanjen och nu skall de som köper kattmat donera 2 riksdaler till "Rädda tigrarna" Man kan även bli fadder!
Funderar skarpt på att starta upp en kampanj "Rädda pappa B" men jag kan nog få det svårt att hitta lämpliga sponsorer. Kan ju höra med Kronofogdemyndigheten, Skatteverket och andra stabila aktörer om de kan tänka sig att lägga någon form av grundplåt till kampanjen. Det går mycket bra att lägga en liten guldtia i ett kuvert och sända detta till mig. Märk kuvertet "Rädda pappa B", skriv inte avsändare för jag hinner nog aldrig svara och tacka för bidraget. Men ni skall ha det klart för er att jag uppskattar gesten väldigt mycket. Det går även bra med en femkrona så här i juletid. En period som tär hårt på ekonomin för de flesta.

Sydafrikanska viner står högt i kurs. När jag spatserade runt bland vinrankorna utanför Kapstaden (det var på den tiden jag var riktigt lönnfet) så hade jag givetvis den stora äran att besöka en av de vingårdar som ingår i världsmärket KWV. Företaget KWV är en av landets största vinproducenter och grundades redan 1918. Till Sverige exporterade man vin redan 1933 och det i Sverige mest kända märket är nog Roodeberg. Satsningen på det exklusiva The Mentors bygger på att företaget skall satsa på de absolut bästa vin, som landet kan tillverka. Detta har den berömda vinmakaren Richard Rowe förkunnat.
På bilden tar vi en sen kvällspromenad via den långa strandpromenaden och ser hur Atlantens arga vågor piskar runt ute bland klipporna. Ett makalöst ljus innan vår herre släckte lamporna för dagen.

I Sydafrika har det producerats vin i 350 år. Vinlusen höll på att knäcka det hela i slutet av 1800-talet men man kunde rädda sina plantor och återplanteringen startade i början av 1900-talet. Pinotage heter den sydafrikanska korsningen av pinot noar och cinsault
Fasen vad jag blev sugen på ett glas vin! Men...här skall tränas, nya friska tag på gymmet om en dryg halvtimme. Mer kraft i armar och ben krävs om gubben skall klara av alla strapatser som är planerade inför 2013. Vi säger som Nacka Skoglund sjöng.. -Vi kommer tillbaka!
pappa B

"Ungt blod hetsar mer än vin"
Skicka en kommentar