onsdag 30 januari 2013

Gymmet väntar och gubben må som en prins...

Vädret är grått och plus 3,8 grader. Våren är på G, säger vi i alla fall. Sen, om vi vet att det inte alls är så då både februari och ett par dagar in i mars kan vara hur vintriga som helst. Det skiter vi i.

Idag ropar jag hurra fyra gånger till alla som heter Gunhild och Gunilla. Speciellt till min lilla Gunilla hemma i Porjus, Ulricas mamma och min namne, Bernts gumma.  Gunilla är ett fornnordiskt namn kommet av Gunhild. Detta är sammansatt av två ord som bägge betyder strid, så passen eder gubbar när Gunilla och Gunhild kommer farande, då går det hett till. Idag finns det inte mindre än 27.300 eleganta damer som heter Gunilla och 8.800 Gunhild.

Lika hårt hade kung Charles Karl I av England som avrättades den 30 januari 1649. Vad han hade gjort för rackartyg för att sluta sina dagar på detta vis, det har jag ingen aning om men någor som inte förr adeln i smaken hade han allt sysslat med. Några år senare tågade Karl X Gustav (kryss-Gustav) med sin armé över Lilla Bält. denna dag den 30 januari 1658 var början till slutet för det danska herraväldet över södra Sverige. Tji fick ni rödpölse ätare....

Stockholms första biograf, Blanches Teater öppnades den 30 janjuari 1904 och det var dagen då Stockholmarna började skratta. Något man förvisso verkar ha glömt allt mer under årens gång.

I morgon fyller vår lille grabb 16-år hu vad tiden går. Nu får han börja övningsköra med mamma, jag fixar det inte. Tycker att tiden går allt snabbare men det är väl så när man blir äldre. Det är inte bara längre ner till golvet utan tiden rusar på i en allt snabbare takt. I morgon blir det -Ja må han leva och spetsad frukost.
Lillplutten växer ifrån sin pappa...

Här kommer han farande i sin pulka utanför vår lägenhet i Angered för 11 år sedan. Snart tar han körkort för bil? Han gjorde sitt gymnasieval igår kväll och har redan växt ifrån oss hela gänget. En stor och stilig pojke med stort hjärta, väntar på att kliva ut i världen...
Nu väntar gymmet på gubben och jag har packat ryggan, fyllt på vattenflaskan. -Team Elit-vår eminenta V75-klubb växer så det knakar och vi kommer förmodligen att lägga på locket under eftermiddagen.
Teamledaren den avdankade CIA-agenten skiner som en sol över Mjörn där han sitter och myser.
Vi hörs förmodligen senare idag..
pappa B

"Tiderna förändras och vi med dem"
Skicka en kommentar