tisdag 29 januari 2013

Så blev det då äntligen tisdag...

...vilket innebär att det bara är en enda ynka dag kvar till onsdag och sen kommer ätrsoppedagen, mysiga fredag därpå och så är det helg igen. Egentligen är vi som små hamstrar i ett plasthjul som snurrar och snurrar och snurrar. Ingenstans kommer vi av allt detta snurrand veckor efter veckor, månader efter månader och år efter år. Vi kanske har råd och kan unna oss att åka på utlandsemester någon gång under den här snurrperioden, fast inte alla av oss, bara en del.
Några sticker långt söderut, till andra sidan jordklotet, en del åker till Danmark och handlar billigt lådvin och en del håller sig hemma runt Donsö och Långedrag. Sånt är livet!

Idag har den romerska jaktgudinnan Diana namnsdag, grattis alla ni jagande kvinnor som bär namnet. För tillfället är det runt 3.400 som har detta som tilltalsnamn här i landet.

Medan man klår stadens bilister med ena handen så bygger man ut flygtrafiken, de riktiga miljöbovarna med den andra. Kommunens höjdare kan absolut inte sova gott om nätterna, den saken är klar. Ordet samvete och sunt förnuft har de inte heller slagit upp för att få reda på dess innebörd. Där är man totalt nollad!

En som inte var nollad, men tillika lite av boven i den dramatiska trängselskatten var Carl Benz som tog patent på den första bensindrivna bilen den 29 januari 1886.Vilken gubbe. Samma dag fast 1967, inte så himla länge sedan så gjordes den stora juvelkuppen i London. Guldtackor och tusentals ringar, värda över 3,7 miljoner kronor stals och polisen  har än i dag inte fått fast tjuvarna!

Och så till det viktigaste av allt. Den 29 januari år 2008 för ännu kortare tid sen så slår man fast och bevisar även på cellnivå att träning minst tre timmar i veckan skyddar kroppen mot stress och inflammationer, tillstånd som kan påskynda åldrandet. Där fick ni alla som gnäller över mitt tränande, jag blir bara yngre och yngre medan ni försoffas och snart växer det mossa på er gnällspikar...
Idag blir det servicemöte med Ivan den förskräcklige, vi skall ställa in hans mobil, trevlig möte med teamledaren för vårt nya spelbolag -Team Elit- gänget som skall vinna storkovan på trave i framtiden och så IUP-samtal på Vittraskolan. Med andra ord har jag redan börjat svettas utan att ha gjort någonting, så det kan bli. Om all går som det ska så kanske vi hörs lite senare idag.
Skicka en kommentar