lördag 5 januari 2013

Sluta nu fjanta i Viterstudion...

Charlott Kalla är iskall och Hellner är körd. Plocka nu fram elogen till unga Calle Halfvardsson och Emma Wikén, som .visar att morgondagens stjärnor redan har börjat att blinka allt kraftigare i de vita spåren. Detta började man ana redan vi säsongstarten uppe i Gällivae och nu i dagens lopp klassisk över 10 km för damerna i Tour de Ski så visade unga frk Wikén att hon är bäst av svenskorna. Tyvärr så har hon inget med den absoluta toppen i Touren att göra, hon är på tok för lågt efter men jag ger mig tusan på att hon kommer att klättra ikaöpp Kalla i slutprotokollet.
Hur Calle kommer att placera sig, det återstår att se men i dagens jaktstart över 15 kilometer. Hellner får väl fortfarande räknas som vårt starkaste kort med sin 8:e plats idag. Calle ligger som tia och jag tror och hoppas att han skall klättra sig in bland de 10 bästa i resultatlistan när man summerar årets Tour de Ski.

Småkronorna -femtiöringarna- får nog ett tufft jobb att straffa USA:s mycket starka försvar i JVM-finalen i ussland.
I damernas skidskyttesprint räknar jag inte att de svenska jäntorna skall komma bland de tio första om inte de övriga faller eller tappar bössorna på skjutvallen eller ute efter banan.
pappa B


Skidskyttesprinten avklarad, tyska framgångar och en otrolig dålig sändning där de två käringarna, en av dem Magdalena Forsgren pratar sönder alla bilder man ser på rutan. Spara sändningstid och låt herrarna i vinter studion med en sakkunnig Per Elofsson prata längdåkning i stället. Kopplar genast över till JVM-finalen i ishockey på tvåan.
Skicka en kommentar