tisdag 26 februari 2013

Idag kommer skrällen...

...den som jag trodde skulle komma under skiathlon. Emma Wikén kliver in i världseliten och tar sitt första VM-guld på 10 km fristil. Givetvis under förutsättning att hon får tillbaka sin gamla skidor och rätt smorning. Kalla får ursäkta men hon kommer att hamna på den förargliga fjärde platsen efter Wikén och Björgen och Johaug. Den polska tungviktaren Justina står över och satsar på att köra ihjäl hela fältet på 3-milen. Alla svenska tjejer kommer denna dag nere i Italienska Val di Femme att komma in bland de 15 bästa och en ny uppvaknad Lilsa Larsen kör in som åtta. Lilla frk Haag har legat på armen i natt och inte ritkigt fått igång siin motor så hon slutar 12:a. Trot eller ej, med så blir det.

Levande staty i Gdansk
Grattis i massor till min kompis Thorgny som tränar nere i källaren med oss andra. Det är din dag idag och jag hoppas verkligen att flickorna på gymmet kramar om dig lite extra och bjuder på en god kopp kaffe. Namnet är fornnordiskt och en en sammansättning av Guden Tor och gny som betyder en Gud med hög röst. Våran Thorgny har ingen hård röst, tvärtom så är han en mjuk och snäll kille. Ida finns det runt 2000 grabbar som har det som förnamn. Grattis en gång till alla Thorgny.
Även Torkel får var med på firandet den här dagen. "Tors hjälm" betyder namnet och det ä bara 400 grabbar som heter så här i landet.

Den 26 februari 1577 måste ha infallit på en torsdag för då dog nämligen Erik den XIV då han slevade i sig en tallrik ärtsoppa.
Den 26 februari 1962, samma år som min fantastiska kvinna föddes så slog högsta domstolen i USA fast att rasåtskillnad på offentliga transportmedel det stred mot författningen.
Samma dag fast tre år senare beslutade svenska regeringen att inte väcka åtal mot de svenska kvinnor som gjort abort i Polen, och den 26 februari på kvällen 1983 sjunger en liten mörkhårig tonåring vid namn Carola sig in i hela svenska folkets hjärta med låten Främling. Detta hände vid uttagningen till Eurovisions schlagerfestivalen.

Tänk vad mycket ni får reda på här, bara att sätta sig ner framför skärmen och kunskapen strömmar in i skallen på er. Själv står jag på huvudet mellan 06.00 och 06.23 för att allt sånt här skall rinna till. Ibland blir det ett mindre kaos då det trillar ner på tok för mycket, men då är det bara att ställa sig som vanligt och ruska lite på huvudet så rätar det till sig igen.
Idag skiter jag i att träna, blir trött på att se damerna köra 10 kilometer nere i Italien, det räcker. Tar med mig hantlarna i soffan så kan jag lyfta lite under tiden. Ha en superdag hela gänget och glöm inte att hålla ögonen öppna idag! Ni vet ju var s händer annars? Ni ser inte ett skit av den här fina tisdagen och kan slå huvudet i väggen. Snart väntar en P-fika med "Länsman" så vi får ljuga ihop lite om kommande fisketurer och annat djävulskap, som vi kan hitta på.
pappa B
Skicka en kommentar