lördag 23 februari 2013

Ny svensk skidstjärna tänds idag!

...jag tror att vi får se en ny stjärna tändas på riktigt nere i Val di Femme ieftermidag, Åsarnas unga Emma Wikén kommer att skida sig in i svenska folkets hjärta när Skiathlon 2 x 7,5 kilometer avgörs idag. Kalla kan falla och är för närvarande inte ens ljummen. Ett fall och hon är puts väck. Antagligen går hon runt och grämer sig över hur mycket de norska flickorna har tränat jämfört med henne själv. -Hon har fått det för bra, för feta sponsorkontrakt så hon sitter nog hellre hemma och dricker vin och äter praliner, sa gumman vid frukostbordet idag. Känns som om jag borde hålla med.
Calle Halfvarsson blir bäste svensk och kan ta medalj om det vill sig riktigt väl. ubben Södergren kör för en plats i svenska stafettlaget och det är bara att önska honom lycka till...

Sedan kommer det att bli en ny multimiljonär eller flera må miljonärer när dagens V75 är färdigkört på ovalen i Kalmar. Hela 81 miljoner i prispotten varav 47 till den eller dem som lyckas plocka in sju rätt.

Massor av dollar kan man vinna idag på V75!
Torsten, en pensionerad polis i Stockholm, gammal hundkappare har namnsdag idag. Det har chefredaktören Widholm på Hundsport också. Grattis alla Torsten! Namnet som givetvis är fornnordiskt är sammansatt av  guden Tor och ordet sten (fan vad svårt att räkna ut) Namnet kan betyda hårdförd eller åskvigg (det är svårare att lista ut betydelsen av). Idag finns det runt 7.700 som heter Torsten i förnamn. Torum har också namnsdag så vi säger väl grattis till jänterna med. Kände faktiskt en Torum i Alingsås för länge sedan och en norsk fotomodell i gruppen Elit uppe i Oslo. En gudomligt vacker liten varelse, hon med.

Den 23 februari 1918 ingriper Sverige militärt på Åland. Truppen som sändes dit såg till att de röda och vita styrkor som var oense lämnade ön. Inte någon tuff stridshändelse att skriva hem om tycker jag, men ändock en militär utryckning med skarpladdade bössor.

Den 23 februari 1951 log landet för då föddes Ulla Skoog. En klar stjärna på underhållningshimlen tändes. Samma dag fast året var 1966 så låg Sven-Ingvars med -Säg inte nej, trea på Bildjournalens topplista efter bland annat The Beatles Michelle. Heja Värmland!

Nu skall jag och gumman ta en promenad upp till Reningsborg och se om vi kan fynda något mer skräp att släpa hem och fylla de små luckor som blivit sedan den senaste städningsattacken. Solen skiner och jag mår faktiskt ovanligt bra för att vara jag.
pappa B
Skicka en kommentar