torsdag 28 februari 2013

P-fika och damstafett, kan det va nåt?

Kaffepaus vid sjön, livsviktigt!
Här sitter "Länsman" och fikar. Under en stor gran och bakom en sten, väl dold för mänskligheten. Han är som de små barnen som är på utflykt. Han hinner bara kliva ur bilen gå ett par hundra meter ut på isen så skall han fika. Nyfiken på vad hans lilla prinsessa där hemma lagt på mackorna. Han smackar och tuggar och uhmmmar om hur gott det är. Igår hade han köpt en ny thermos så den här gången gnällde han inte över att kaffet var kallt. det brukar han göra tidigare. Idag skall vi ta en P-fika nere på Liba här i Angereds centrum. det brukar vi göra titt som tätt. Och fan tar mig om jag skulle komma lite för sent till utsatt tid, då surnar han till rejält, gubbskrutten. Men det brukar gå fort över.

Naturens egen design är oslagbar. Kolla vilka vackra istappar om bildats när vattnet från mossan frusit till. Om man promenerar vid strandkanten på de flesta sjöar (passa er bara där bäckar rinner ut) så kan man se de mest fantasifulla skulpturer av is. Former och färger, speglingar när ljuset växlar ja det är banne mig bättre än de flesta arrangerade konstutställningarna i stan.

Idag skall damerna ge sig ut på stafett. Förmodligen blir den Kalla, Wikén, Haag och kanske Ingemarsdotter som skall köra. Lisa Larsen är ju långt ifrån storformen och Bleckur likaså. Hoppas att man satsar på Ingemarsdotter på näst sista sträckan. Starta med Wikén, släpp loss Haag, Ingemarsdotter kan hämta upp en eventuell svacka och låt Kalla bekänna färg på sista sträckan, nu måste hon börja prestera. Norge kan vi glömma, de hinner in i duschen innan tvåan och resten av lagen kommer i mål. Men vi kanske kan klämma in oss bland de fem om vi har tur och några lag faller.
Jag skulle bli verkligt förvånad om inte samtliga svenska åkare hittar storformen igen när Världscupen skall avslutas. Man har helt enkelt missat inplaneringen inför VM:et, så är det bara.

Fick en fråga vad jag har för dobbar på mig när jag traskar runt på isen. Då här ser de ut. Inköpta nere i Ullared för 45 kronor för tre år sedan. Gjorda av gummi från bildäck. Måste försöka dubba om dem då de blivit rätt så slitna och saknar lite bett. Annars finns det nya att inhandla på XXL för 99:- Lätta att använda och jäkligt bra. Nu skall jag plocka undan efter truppernas framfart i köket och sedan dra på mig respektabla kläder och ta mig ner till centrum. Skall överraska gubben med att vara där före han och stå och kika på klockan när han kommer.

Idag får jag gratta massor av kvinnor -Mariorna har namnsdag! GRATTIS på er hela gänget. Kan ni tänka er att det finns 452.000 som har Maria i sitt namn och inte mindre än 83.000 har det som tilltalsnamn. Här kan de flesta andra namnen slänga sig i väggen.
Den 28 februari 1986 mördades Olof Palme och ingen gärningsman har man hittat, ännu. Personligen så tror jag att man vet vem som höll i pistolen tryckte på avtryckaren och gick därifrån. Men det vågar man inte säga till svenska folket. Nej då, man plockade in en alkis med brokigt förflutet och gjorde honom till mördare över en natt. Sedan var rättskarusellen i gång för fullt. Vid sidan om, en del vid ringside, satt världen och gapskrattade åt oss svenskar. De gör de fortfarande! Är du säker på att mördaren var en man?
Lika tråkigt var det den 28 februari 1924 för då dog grundaren av Frälsningsarmén här i Sverige, Hanna Ouchterlony, en godhjärtad kvinne som höll grytan kokande...
På topp på "svarta listan" hos ARN (Allmänna reklamations nämnden) låg Ryanair den 28 februari 2008. Bolaget hade vägrat att betala ut ersättning i tio olika fall trots att ARN beslutat att företaget skulle göra detta.
Ryanair flyger lugnt vidare, liksom fiskmåsaran runt Måseskär...P-fika väntar!
pappa B

"Gamla gubbar har almanackan i benen"
Skicka en kommentar