fredag 17 maj 2013

Det blir lite drag i Hockey-VM till slut...

Nu återstår två semifinaler och en final. Att uppstickaren och sensationen Schweiz skulle klappa till USA är helt omöjligt (även om under skett tidigare i historien) och att våra hitflugna gossar skulle kunna rucka den finska Sisun är lika avlägset. Årets VM-final kommer att spelas mellan USA och Finland och där hoppas jag av våra grannar från öst har krafter kvar i sin väst så de kan stå emot projektilerna från Dallas och visa att världens bästa ishockey den kommer från Skandinavien. Sverige tar bronset och grabbarna från joddlarlandet får fortsätta klämta med koskällorna och bygga vidare på något som kan bli riktigt riktigt bra någon gång i framtiden. Man är redan på god väg....

Jag börjar piggna till så sakteliga och idag skall jag få höra resultatet av blodtappningen för ett par dagar sen. Skall bli spännande. Positiva tongångar och det blir P-fika på Liba, negativa utlåtande och det blir fortsatt wirrepimplande i massagefåtöljen. Skapliga åtgärder oavsett, med andra ord.
I morgon startar världens största springtävling -Göteborgsvarvet- och jag funderar på att ge mig ner bland de 65.000 startande för att ta lite passbilder. Sätter mig nog på en av uteserveringarna och beskådar klungan när de stapplar uppför Avenyn. 65.000 springlada på en enda gång, det är sanslöst bra!

David Becham slutar igen, med fotbollen alltså. Säsongen i franska
PSG blir hans sista med dobbade skor på fötterna och vad som väntar härnäst vet nog bara han själv. Några ekonomiska problem lär han inte få i alla fall.

På tok för mycket trav för att det skall vara roligt. ATG arbetar febrilt med att suga ut så mycket kraft som möjligt hur den svenska travhäst stammen och pengar från den travintresserade publiken. Detta mina damer och herrar kommer att sluta med fiasko på något sätt. Varje dag i veckan ofta två gånger om dagen körs det trav och kuskarna far som fladdrande skinnlappar mellan travbanorna. Det här är inte roligt längre.
Sedan sitter travpotentaterna och kliar sina karla hjässor och förundras varför publiken/spelarna sviker.
Om de bara hade tagit i beaktande att det är inte kul som spelare att vara med då vinnaren får 1,5 miljoner på sina sju rätt och de som har sex rätt plötsligt bara får 1.232 kronor och fem rätt 89 (då är det en jävligt bra spelomgång) Att hoppet, rent ekonomiskt är så stort mellan sju rätt och de övriga två gör ju att det inte är så roligt att vara med och satsa längre. Det kan till och med vilken liten barnunge som helst förstå, men inte farbröderna på ATG. Tag in några personer som kan detta med event som återställer guldkanten på travtävlingarna och fördelar vinsterna lite mer mänskligt så blir det sprutt på spelet igen. Till och med jag skulle kunna ändra detta med ganska enkla medel. Börja upprensningen i styrelserummet och inte på stallbacken. Bort med alla klia ryggen gubbar och käringar, släpp in fler kuskar och hästskötare i finrummet och låt gödselstanken landa bland alla nickande pappersvikare och deras parfymindränkta skinnväskor i styrelserummet. Då lever travet vidare och fler får chansen att vinna några kronor på sitt spel. Det är ju därför vi spelare är med i cirkusen, eller hur?
Skicka en kommentar