torsdag 29 augusti 2013

Idag stack sommarvärmen...

+14 och grått som en vadmalsbyxa utanför balkongfönstret. Huvva nu har nog sommaren dragit söderut skulle jag tro. Jag skall ut med "the Big Boss" Larsson och käka lunch, vänder på det hela och tränar en timme efter lunchen istället. Vissa dagar får man omprioritera.
Har ni inget speciellt för er idag kan ni ju gratta Hans och Hampus. De grabbarna har namnsdag idag. Förr i tiden hade jag flera vänner som hette Hans men idag känner jag bara en. Grattis Hasse Andersson, en av landets absolut bästa radioreportrar.

Kommer ni ihåg Walt Disneys film Mary Poppins där Julie Andrews spelade huvudrollen? Just det, den hade USA-premiär den 29 augusti 1964 och samma dag fast 1915 såg Ingrid Bergman dagens ljus. Inte lika stor dag blev det på hennes födelsedag 1982 för då avled den stora stjärnan. Hon är väl fortfarande en av vårt lands mest lysande stjärna på filmhimlen, oavsett vad diverse Bondbrudar och andra botex- och silkon fyllda madammer säger.
Och den 29 augusti 1935 trillade den svenskfödde drottning Astrid av Belgien av pinnen. Hon var bara 34 år när hon omkom i en bilolycka i Schweiz. Hon var dotter till prins Carl och prinsessan Ingrid av Sverige. En riktigt stilig ung dam skall ni tro.

Den 29 augusti 1958 värvades George Harrison  in i bandet -The Quarrymen- med Paus McCartney och John Lennon. En förvånandsvärt lyckad värvning av grabbarna. Bättre än de värvningar som fotbollsklubbarna i Göteborg sysslar med i alla fall. Nåja det krävs kanske inte lika mycket här som där.

Ni får ha en utmärkt dag denna grådaskiga ärtsoppetorsdag. Lev väl så syns vi förhoppningsvis lite senare.
pappa B

"Kärleken kan få en åsna att dansa"
Skicka en kommentar