onsdag 21 augusti 2013

Storhetsvansinne eller mindervärdighets komplex? Ja det är frågan!


Öppnar upp med en vacker tjej så här runt middagstid. Lilla vackra Melissa får börja dagen och jag vet att flera av er är avundsjuka på mig som får jobba med vackra flickor/damer varje dag om jag vill. Men det kan ni ha. Att ni valt fel jobb är ju inte mitt fel, eller hur?

Just nu skrivs och pratas det om Nordens högsta hyreshus. 201 meter till marken (utan fallskärm) har de som väljer att bo högst upp. Göteborgs bostadsfolk har förmodligen passerat det lutande huset i Malmö på ut i Europa på semestern. Nu, när man kommit hem och märker att högsta huset i Göteborg bara når till midjan på "lutande tornet" i Skåne, då har man fått stora skälvan.
Här skall fan i mig byggas ett superhus. Det skall ligga på det just nu mest exploaterade området, Hisingen.

Jag säger då det. Varför i all världen kan man inte bygga fler billiga bostäder så att våra ungdomar, studenter och vanligt folk har någonstans att bo. Det fattar väl vilken idiot som helst att hyrorna stiger i takt med antalet våningar. Återigen har de Göteborgska politikerna och byggherrarna klivit fram och visat hur otroligt dumma de är. Efter nästa val hoppas jag att man bytt ut hela det kommunala packet från topp till tå. Dessvärre hinner det väl fortgå både mutaffärer och helt idiotiska förslag om vad som skall ske här i stan. Har man inget idiotiskt att hitta på så kan man ju beställa fler spårvagnar från Italien.

Matjägaren Mats-Erik Nilsson kommer nu att ta pulsen på stadens krogar. Där fuskas det väldeliga med olika halvfabrikat och mycket av det som serveras är inte riktigt med sanningen överensstämmande. Lika eländigt är det att man säljer ut varor som redan gått ut då det gäller "Bäst före datum" billigt på nätet. Detta kommer också att få sig en örfil i framtiden.

Nej, det var bättre den 21 augusti 1560. Det var då den 13-årige dansken Tycho Brahe började intressera sig för astronomi när han upplevde solförmörkelsen på universitetet i Köpenhamn.
Samma dag fast året var 1972 så fick Monica Zetterlund årets Frödingsstipendium på 100.000 riksdaler. och den 21 augusti 1841 fick John Hampton sitt patent på persiennerna och massor av gratistittande genom fönstren i New Orleans i Louisiana upphörde tvärt.

Beatrice Ask justitieministern invigde landets största fängelse, fångvårdsanstalten Salberga (Stalberga) i Sala. Det inrymmer 343 platser varav 107 är s.k häktningsplatser och 54 platser avsedda för sexualbrottslingar (häckningsplatser). Den typen av brottslingar vimlar det just nu av i Göteborg och jag antar att detta fängelse för länge sedan är fullbokat för ett par år framåt. Invigningen var den 21 augusti 2007.

Träningspasset igår, ett kort ett gick bra och inga krämpor i de få muskler som finns upptäcktes i morse. Alla delar på gubben fungerar som de ska om än med vissa avvikelser i vissa fall. Kan ju inte längre hålla en hink med rälsspik på snorren, som förr. Knäna håller inte.
pappa B

"För en myra är daggen som en översvämning"
Skicka en kommentar