lördag 23 november 2013

Igår besökte jag världens gladaste butik! Idag går hela gubben i ultrarapid!

Mysigt, eller hur? Josefsson i Göteborg. Här är det anor och det knarrar under fötterna när man kliver fram på det fina trägolvet. Tar du dig bakom alla hyllorna med superfint glas och porslin, prydnadsföremål, köksredskap jag säg vad du vill, då går du vilse.
Det är Bosse och hans son Kalle som basar i det här huset. Kalle är femte generationen och nu när styrningen gått ner i ålder vad passar då bättre än klivet ut i näthandeln. I dagarna så har man inlett ett samarbete med Royal Design.se Ett samarbete som far och son tror mycket på och vilken dag som helst så får du Josefssons nya julkatalog med masor av juklappstips till det mogna och moderna folket. En katalog där man visar att man satsar på Royal Design, den speciella katalogen har du förmodligen redan fått hem i postlådan.
Stämningen var hög inne i affären, eller man kanske skall kalla det för varhus för här finns allt de flesta behöver då det gäller glas, porslig, prydnad och fina presenter. Glada expediter sprang hit och dit, slog in paket, skojade med kunderna och mitt i alltihop som en tupp i en hönsagård där stod pappa Bosse och log. Kalle han finns i bakgrunden och känner inte riktigt för att kliva fram i rampljuset ännu. Han bidar sin tid och laddar på nätet, men vänta bara...

Har stoppat i mig fet ost, nötter och två rejäla glas med wirre "The Black Grouse" som jag fick av Ivan den förskräcklige när han kom hem från semestern. Sportdryck sa han och gav mig en liter. Snart är det dags att klä av sig och krypa ner under täcket. Appropå detta med att krypa ner under täcket. Hur gör du? Är du en sådan där figur som först klä av dig och sedan drar på dig en kostym av något luddigt material? Näää, så fan heller. Här kläder man av sig, kryper ner, är beredd om något oväntat skulle inträffa och vaknar alert som en u-båtskapten med periskopet uppe.

Fast ni klär väl på er, spänner fast nattmössan under hakan och träder på er ögonmasken sen stoppar ni öronen fulla med fetvadd innan ni kan somna. Inte undra på att ni inte får vara med om något roligt. Ni varken ser, hör eller känner om det hettar till i sängen bredvid. God natt!
pappa B

"Somliga älskar en vacker kvinna, andra älskar köttsoppa"
Skicka en kommentar