torsdag 12 december 2013

Helgen stundar och nya äventyr med den...

Om Gud är god och skorna håller så anträder damerna i vita särkar och ljus i håret alla mörka stugor, sjungande -Natten går tunga fjät? Vad fan är fjät?
Skit samma jag blir tvungen att rödögd sitta och stirra in i 46 tummarn och höra prästerskapet ljuga för folket medan dessa vitklädda damer med rött krepp-papper runt midjan sakta skrider fram. Lucia är här!
Det enda som är bra med detta är lussekatterna, dessa uppsvällda gula bullar där någon glad vegeterian har tryckt ner två eller i värsta fall fyra russin i degen. De om har råd har även blandat i riktig saffran i degen och inte snålat och lagt i gurkmeja för att få degen gul!Och nu när damen i vit särk skridit genom rummet via TV-rutan så börjar stressen med att köpa julklappar. -Vi skall inte ge julklappar nästa år, det är bara att byta pengar. Detta ha vi sagt de senaste 25 åren men lika förbannat far vi som pissmyror runt hyllorna för att köpa juklappar till alla som vi inte skulle köpa julklappar till. Men andra ord så är det nu det stora byta-pengar-loppet börjar. Värre än en maratonstart där käringar sliter och drar, trampar ner små barn och sura gubbar hänger efter vägarna och bara väntar på att få fara hem. VILKE FÖRBANNAT LARV! Detta med julen är komersiella hysterins högtid och det lilla jesubarnet som låg och hade klåda av alla loppbett i halmen han har vi glömt bort eller i bästa fall dragit på en tränngsoverall mot kylan. De tre vise männen sitter på krogen pch skålar i 7%-ig cider och ljuger så att tungorna blir svarta. Maria och vad det nu var farsgubben hette, jo Josef de har rest till Mallis och super ögonen av sig. Är otrogna med reseledaren, bägge två och kommer snart att gå skilda vägar. Jesubarnet växer upp i en förort och skjuter skallen av gubben i videoaffären. Reseleddaren har AIDS! Vilket jävla liv!!!!

Heja julen denna underbara högtid i ett gråslaskigt Göteborg. Om det hade kunnat gå hade jag ätit fläsk och bruna bönor, suttit och sett på en film i allsköns ro och dragit ett fett rött streck över hela den här förbannade julhelgen. Tänk om det skulle bli förbjudet att fira jul, vilken underbar tanke. Tag bort alla hastighetsbestämmelser från våra vägar, släpp farten fri och förbjud julfirandet i stället...
Snart kommer sagan om tomten som försvann, det är urtråkig men ni som vill kan ju lyssna ändå, den kommer här på Radio Garderob med och av "Gubben i skrubben". Lyssna om ni törs, det bärjar nog knastra i hörlurarna redan idag, kanske...

pappa B

"Ett glatt hjärta gör ett milt ansikte"
Skicka en kommentar