söndag 29 december 2013

Kowalczyk försvann och spänningen med henne...

Den ramrusande polskan i storform är och har varit det enda hotet mot hela den övriga skidvrlden, inte minst Norges urstarka trupp. Jusina har vunnit Tour de ski samtliga gånger, utom en då Charlotte Kalla var först uppe på slalombacken.
Ingen norsk jenta har fått vinna men idag med Justina och Charlotte borta så har MArit Björgen fått en gräddfil rakt upp till toppen på slalombacken. Det enda hten är hennes klubbkamrater och möjligen Denise Hermann, Tysklands duktiga allroundtjej. Fast det lurar en "ny polska" i vassen? Sylvia Jaskowiec som körde in som trea igår och sprängde den norska dominansen.

För Sveriges del skall vi vara glada om vi får någon av tjejerna i mål när det hela är slut fram i januari. Detta är ett riktit kraftprov 8 tävlingar på 9 dagar, och den unga trupp som befinner sig nere bland alperna har nog vare sig kraft eller rutin för detta kraftprov. Ingen blir gladare om jag har fel..

Jens Eriksson, sent inplockad i den svenska herrtruppen efter sjukdommar visade att han borde ha varit med redan från början. Bäste svensk med sin sjunde plats säger allt och ni skall få se att han fortsätter att vara bäst av våra herrar när hela touren är avgjord. Om Gud vill och skidorna håller kanske rent av bland de 10 främsta. Övriga svenskadeltagare kom i mål, thats it!

Det går utför med en sjutusandes fart, inte minst för Sveriges damer. Våra svenska alpinister kör så det står härliga till. Jessica Lindell-Vikarby var i ledning efter första åket i österikiska Lienz storslalom Hon petades ner från den platsen i det andra åket av hemmadottern Anna Fenninger som vann. Jessica leder storslalomcupen med Maria Pietilä-Holmner som två.
Med andra ord går det fort utför med vara svenska damer.

Det blir skinnsoffan idag med. Grabben lirar data i sitt rum. Kvinnan och dpttern befinner sig i Jönköping så det är fritt fram för gubben att disponera dumburken under hela dygnet.
pappa B
Skicka en kommentar