måndag 13 januari 2014

Sned fördelning av nyheterna sänker morgonhumöret...

Fyra spalter x 90 mm inklusive en liten bild på Pelle-Jönsen Fredrik, handlar om svenska försvaret och Reinfeldts vinglande då det gäller försvarspolitiken. Ett helt uppslag om bögarna i Urganda och ett uppslag om en afghansk tjej som kommit till Sverige och nu hjälper andra afghaner att komma hit. Dagens stora rubriker i morgontidningen. Vad glad man blir! Återigen kan vi slå oss på pattarna och säga -Vi är världens samvete!

Elva av tjugotvå tävlingar i skidskyttets världscup är genomförda och totalt  ligger Fredrik Lindström på 14:e plats, (godkänt) Björn Ferry ligger 42:a, Bergman 50, Arvidsson 52 och Magnus Johansson på 57:e (absolut inte godkänt) och ännu värre ser det ut bland damerna. Där hittar vi Anna-Karin Strömstedt på 58:e plats, Elisabeth Högberg 68, Åsa Lif som 79:a och Mona Brorsson på 85:e plats. I helgens tävling i jaktstart slutade bästa svenska, Elin Mattsson på 50:e plats mer än fem minuter efter segrarinnan och med fem bom i protokollet! Jag hoppas verkligen att den olympiska kommittén har så pass med knäckebröd i ryggen att de inte sänder iväg en svensk damtrupp till OS. Spara de pengarna till nästa generation i stället. Låt ett herrlag åka för de kanske kan komma bland de 25 bästa. Skicka med dem lite Alvedon och koltabletter för de brukar ju bli krassliga när de kommer bort från köttbullarna hemma i Sverige...


Här skall jag promenera med min lilla Amstaff nästa höst, det kan ni ge er hundan på. I den spanska solen skall den här gubben spendera några månader. Sitta på en klippkant och vingla med benen och meta småfisk, promenera ett par mil mellan La Mata och Torrevieja, vare dag. Intaga ett par kaffe och brandy på vägen. Tvätta fötterna i saltat vatten och fullständigt skita i Sverige och resten av världen. Jag kanske börjar måla igen. Ja inte staket och husväggar utan på duk. Vi får väl se, känslan smyger sig på mig, mer och mer för varje dag som går. Har till och med köpt mig ett nytt stafli för det gamla var vingligare än gubben själv. Det är nära kan jag säga!


Idag packas plastbusken ner i sin pappkartong och åker ner i källaren. Tack och lov, den här dagen 13 dags Knut dansas julen ut, har jag väntat på ända sedan första advent. Ner med tomtar, röda kulor och glitter. Funderar på att ta in en björk och ställa i en plasthink nästa jul som ett tecken på att sommaren skall komma. Övriga familjen får gärna pynta den med röda och guldfärgade kulor och det kanske blir fint om björkruskan hinner få löv innan den vissnar. OK Jesus föddes enligt den heliga skrift men det föds ju ungar varje dag, vad är det för konstigt med det? Det normala livet här hemma kommer att träda i kraft så fort plastbusken och tomtarna försvinner. Det känns fantastiskt....
Nu skall det laddas med lite proteinpulver och mjölk inför det stundande träningspasset nere på salongen. Exproffset Mr J och Ivan den förskräcklige och jag skall köra förbränning. Det vill säga 30 minuter intervall för grabbarna 100+ och en kopp Café Melange i skinnsoffan för mig som ligger under 90. Sedan kliver jag in i leken då det börjar hetta till och de andra totalt utmattade kliver av sina crosstrainer. Lite fördelar skall man ha när man äter mindre portioner.
Ha en underbar dag och tänk på att gratta Knut nör ni träffas. Risken är ganska överhängande att du gör det för det är inte mindre än 10.600 grabbar som har detta som tilltalsnamn. Den 13 december 2008 visade en undersökning gjord av Natural Geoscience att islossningen från Antarktis har ökat med 75% på tio år. Det är värre än det forskarna kom fram till den 13 december 1965 att det svenska viltet bland annat fasaner och rapphöns innehöll livsfarliga mängder kvicksilver. Men vem fan äter rapphöns när det finns burhöns?
pappa B

"Bakom berget bor det också folk"


Skicka en kommentar