söndag 16 februari 2014

Jaha, detta blev ju en lätt match...

Även om dramatiken skulle smyga sig in i tävlingen redan efter ett par hundra meter. Vår startman, Lars Nelsson tappade skidan, stog på huvudet och hela svenska folket tänkte att....hej nu sket det sig redan från start.
Men se, det tänkte inte unge herr Nelsson som snarbbt var på benen fick fast skidan och körde skiten av resten av startfältet. Finland hakade på och länge såg det ut som om de skulle kunna lägga beslag på silvermedaljen. Frankrike som jag tippade som vinnare av stafetten, detta ett utlopp av min blygsamhet, strulade till det vid ett par tillfällen men rätt som det var så var de uppe och förbi finnarna som föll rakt ner i fältet under den tredje sträckan. Det var då som den väntade "ryss femman" slog till och gubben Legov for fram som en Sputnik genom fältet.
Svenskt guld, ryskt silver och franskt brons, så såg det ut i mål, när en totalt uppumpad och mycket tyst Northug stapplade sig in över mållinjen. Nio medaljer varav två guld med fyra dicipliner kvar. Vad kommer att hända och hur kommer detta att sluta. Vi kanske kan få medaljer i curling, hockey och de alpina tävlingarna också? Skall 2014 bli vårt bästa vinter-OS? Chanserna finns absolut den saken är klar.
Vad kungen och drottningen skall där och fjanta för och dessutom i den svenska truppens kläder (de har inte råd att köpa egna) detta fattar jag inte. Vore bättre att de stannade hemma och tränade på det svenska språket. En helt onödig kostnad, som man kunde låta skidförbundet få till sin ungdoms satsning istället.

Guldmedaljer och fina framgångar samt övermäktiga prestationer av åkarna gör att gubben här i Angered piggnar till allt snabbare. Hoppas att skidskyttarna taggas lite extra av detta och ser till att träffa den svarta pricken 20 gånger och få ordentlig fart under skidorna klockan fyra i eftermiddag.
Jag hostar mig vidare och känner att vänsterarmen blir bättre och bättre. Det är bra att inte stoppa i sig piller i tid och otid för då hjälper de när de väl behöver.
pappa B

"Det skall starka ben till att bära tunga dagar"
Skicka en kommentar