lördag 15 februari 2014

Nu hyllar alla Kalla!

..och det gör jag med. Hennes uppåkning i dagens OS-stafett kommer att gå till skidhistorien, det står helt klart. Men vi får inte glömma bort de tre andra jäntorna heller. Unga Emma Vikén som jag trodde så stort på i fjol har börjat få till det igen. Ida Ingmarsdotter på första sträckan släppte adrig taget. Att Anna Haag den lilla myran från Orsa tvingades släppa till de två i täten spelade ju ingen roll när expressen från Tärendö väntade vid målområdet, taggad till tusen och som likt en jaktglad hamiltonstövare på ett harståt, var redo på att ta upp jakten.
Och jakt blev det. Att en sådan liten kropp kan innehålla så mycket styrka är svårt att förstå och även om hon börjde mattas lite mot slutet så höll hon hela tiden den tekniska skidåkningen på topp. Och när hon fick kontakt med de två som varit dryga 25 sekunder före henne i spåret vid växlingen så petade hon in en ny metatablett och både finskor och tyskor fick studera frk, Kallas svansföring sista 50 metrarna fram till mål. Hon åker vackert men ändå kraftfullt. Detta har man sett vid tillfällen då hennes ben varit fulla av mjölksyra så utnyttjar hon sin utrustning på ett tekniskt fulländat sätt. Charlotte "åker skidor" medan en del andra trippar eller hasar sig fram ute i spåren.

Norges framgångar verkar ha frusit inne och av den fantastiska Marit Björgen ser man inte mycket av nere på den ryska badorten. Även "Duracellkaninen" Jouhag verkar ha laddat med fel batterier och så här långt är det väl bara Kaspersen-Falla och Astrid Jokobsson som fått godkänt...

Hur kommer det att gå i morgon i herrarnas stafett? Vågar vi tro på en medalj till, eller? Ryssarna som jag personligen trodde hade laddat upp med rejäla "ryss-femmor" på hemmaplan de verkar inte har hittat någonting av den forna formen. Kanske de nu fått direktiv att om inte prestationen höjs med ett par knäpp så väntar mindre trevligt sommararbete i Sibirien.

Här kommer mitt stafett tips
Det kommer att bli en dag full av dramatik och trassel. Frankrike vaknar till och tar hem guldet med minsta möjliga marginal före Sverige. Italien kommer att knipa bronspengen mitt för näsan på Norge. Och Finland kommer att diskas för överväxling. Vad tror ni detta ger för odds?
Gå nu och lägg er så ni orkar köra stafett, skidskytte och tre perioder ishockey i morgon.
pappa B
Skicka en kommentar