måndag 31 mars 2014

Extrema vildsvinsbyxor?

Nu går skam på torra land. Engelson? har skapat ett par extrema byxor för dem som jagar vildsvin. Visst fan låter detta som ett aprilskämt. När kommer nästa tillverkare med byxor för dem som jagar kvinnor. En modell med genomskinlig gylf, kanske?

Ester, är du hemma Ester! Kommer ni ihåg Martin Ljungs monolog om Ester? Den är bra, än idag och just nu har alla Estridar namnsdag. De delar inte den här dagen med någon utan har den helt för sig själv. Ja känner bara en Ester, en bra sådan. Kan ni tänka er att det finns drygt 15 tusen Ester och av dem har 7.200 det som tilltalsnamn. Och jag kände bara en! Kanske  det beror på att namnet är bibliskt och jag har inte speciell stark anknytning mot den sidan.

Den 31 mars 1889 skruvade man i sista bulten i Eiffeltornet. Det tog två år, två måmader och två dagar att bygga tornet. Det mest iögonfallande som Alexander Gustave Eiffel gorde under sin livstid.
1596 även då den 31 mars, föddes René Descartes, en fransk filosof och räknesticka, som myntade satsen cogito ergo sum, jag tänker alltså är jag till. En tanke som han själv ansåg vara den enda otvivelaktiga sanningen som finns. Den enda utgångspunkten för allt filosoferande.
Jesse Owens den snabbfotade och solbrände hjälten från OS i Berlin tog sina sista andetag den 31 mars 1980
Dagmar Lange, alias Maria Lang, deckarförfattarinnan föddes den 31 mars 1914. Hon trillade av pinnen 1991.

Har intagit en god och näringsrik smothy, Formula 1 vanilj och laddat drickaflaskan med stärkande återhämtningsdryck. Mot gymmet och nu drar den nedlagda träningen igång på allvar. Mitt nya svarta armband Fitbit visar klart och tydligt att jag sovit 4 timmar och 3 minter och under den tiden bränt 527 kalorier. Förvisso är det minst 3 timmar för lite sömn men jag fick i alla fall tio minuter mer än i förrgår. Ryggan och gubben är laddade
!

pappa B

Inga kommentarer: