torsdag 27 mars 2014

Rökig wirre, färska räkor och ett yoga pass.....

....Yoga den mjuka och mentala träningen som gör underverk med hela kroppen. Alla superlativ formligen omringade mig vid ett tillfälle för några år sedan. Jag blev givetvis nyfiken. Detta har jag inte berättat för någon, någon gång. Kvinnan fick ju reda på det givetvis, fattas bara inga hemlisar här inte. Men idag efter ett litet snack med en god vän så måste jag inse att det egentligen är en ganska så rolig historia.
Som sagt!

Yoga skulle jag testa och jag anmälde mig till ett pass nere på ett centra i Göteborg. Modade till mig under hela förmiddagen och med mjukisbyxor och t-shirt, inneskor och en handduk i ryggan klev jag in i lokalen. Bytte om och allt var frid och fröjd. Det luktade väldigt gott i lokalen. I bakgrunden hördes mjuk musik och jag klev in i lokalen där passet skulle genomföras. Där var bara tjejer och damer av mellanklass model åldersmässigt. Den första tanke som for genom mitt huvud var att dessa kvinnor som i ett doftande rum med svag belysning och mjuk musik i bakgrunden de hade nog också insett att det var dags att ta tag i sin kropp. De såg lite förvånade ut. Vi fick sätta oss på golven i något som kallades Lotus ställning vilket inte var det lättaste. Efter ett tag hade jag krånglat ihop benen så pass att jag säkert påminde om en vissnad sådan. Vi fick presentera oss med förnamn. Eva, Berit, Johanna, Bernt, Julia, en Eva till, Birgit och Lillian. Ledaren hette Janina. Ljuset tonades ner ännu lite till och musiken blev ännu svagare, Med händerna ihoptryckta under hakan utfördes olika rörelser i ultra rapid. Töjda muskler blev slappa och jag var på vippen att somna flera gånger. Efter dryga 40 minuter skruvades ljuset upp en aning och volymen på musiken höjdes ett snäpp. Fortfarande sittandes ihopknuten så tackade Janina alla och till mig vände hon sig personligen och önskade att förlossningen skulle gå bra. Såg ut som en fågelholk och ett stort frågetecken i ansiktet. Då började alla damer gapskratta och klappade händer.
Jag hade just närvarit på ett yogapass för blivande mammor! Därav de lite korpulenta damerna.Mitt pass var i lokalen bredvid. En erfarenhet rikare lommade jag iväg till omklädningsrummet. Duschade gjorde jag hemma.
Efer deta har yogan fått vara för min del....


Året var 2002 när Bruichladdich, genom master Distiller Jim McEwan satte igång med den numera legendariske och bland whiskyälskare och samlare mycket eftertraktade serien av Octomore, mest känd som världens rökigaste whisky.
När Octomore släpptes i Sverige så landade 1200 flaskor på det svenska systembolaget. Idag finns det 50 flaskor kvar till försäljning och priset per flaska är 1.401 kronor. Så är du på hugget kanske du kan får en av de sista flaskorna till barskåper eller bankfacket vilken man vill. Man kan ju köpa två en i skåper och en i bankfacket. Troligtvis är dessa rökiga droppar en god investering om man ser det ekonomiskt och jag skulle tro att merparten av de flaskor som har sålts vilar oöppnade hos sina respektive ägare.

Skulle köpa mjölk i går kväll men slumrade till framför TV:n så ICA han stänga. Därför blev det ingen Formula 1 till frukost idag. Däremot så proppade jag i mig färska räkor som jag fått från fiskhandlaren Calle Lake, (han heter faktiskt så) i Mölnlycke. Superfina men jag orkade inte alla igår kväll så jag tog resten som frukost idag med två hårdkokta ägg och lite majonäs. Jävlar i min låda vilken spänstig frukost. Nu måste jag passa mig så jag hinner ner till Lidl och köpa ett par sneakers, gråa givetvis, de passar till min ålder. När affären öppnar med torsdagens extraerbjudande så flockas ett 20-tal påskkäringar och river loss bland lådorna och med tanke på deras stora familjer så brukar alla lockvaror ta slut på 4 minuter.

Superfrukost innan kriget bland lådorna på Lidl börjar. Spetsade det hela med två ägg bara för att hålla kraften uppe. I musklerna menar jag givetvis, vad trodde ni?

Grabben med den röda mulen har namnsdag idag och mannen med det fantastiska huvudet Ralf likaså. Grattis grabbar. Ni vet kanske om att Rudolf är ett namn som bildats av två ord, ära och varg!
Idag är det endast 1000 grabbar som har det som tilltalsnamn. Nyblivna mammor bör se till att döpa sina gossebarn till Rudolf de närmaste tre åren framåt. Ralf finns det 3000 av så där är det mindre viktigt.
En annan mycket viktig händelse i livet skedde den 27 mars 1860. Då tog nämligen M.L Byrn från New York patent på korkskruven. Vilket helvete vi vinälskare hade haft ocm inte den gubben funnits. Ha en riktigt bra dag där ute i vårkylan.
pappa B

Inga kommentarer: