tisdag 25 mars 2014

Då var gubben på banan igen....

Kolla på våran lilla Linda borta på Life i Storås. Inga blåmärken och sviter efter fighten med "Bullet" och de övriga glatiatoerna under helgen. Hon är en riktig liten tuffing, brottarbruttan från Gällivare. Pappa Hasse han går omkring, stolt som en tupp där uppe på Karakkatorget.
Kan ni tänka er att jag var myckt god vän med Lindas farbror, Bror och hans fru Viveka. Världen är bra liten ibland.

Idag drog jag och Ivan den förskräcklige igång igen. Mjukstart kan man väl säga men gud så roligt det var att få komma upp till gymmet igen. Jag trivs otroligt bra i den miljön och det jäkligaste är att man inte insåg det vid en ålder där träningen kanske hade gjort underverk med den nu mer eller mindre förskrumpna kroppen. Fast, jag är så pass att jag orkar lyfta pensionen och böja mig ner och snöra på mig skorna. Inte helt ute med andra ord.

Nyrenoveringen uppe på Life är nästan klart, nu återstår bara bastun och duscharna inne hos herrarna och lite finputsning i lokalen. Och fint har det blivit, kolla in de här två bilderna. Gott om space, fina maskiner bland annat de välberömda Teknomaskinerna som fortfarande tillhör eliten inom gymutrustning.

Kolla här. Blocket som innehöll solarium och vattenmassagen har rivits (se den svarta gummimattan) och dett har gett gymmet 100 kvm extra plats för maskinerna. Massor av luft ljus från de stora fönsterna lyfter hela lokalen ett par extra snäpp.
Bakom receptionen har man nu tre solarium och vattenmassagen. Helt perfekt för en sliten gammal gubbe att bubbla bort på en stund.
Här finns avdelningen för fria vikter och även de maskiner som man kan kombinera med lösa vikter för att anpassa till den egna styrkan och förmågan. Till vänster finns lokaler för powerwalk, spinning och den stora lokalen för gruppträningen. Hur läckert som helst.

Har du aldrig varit på ett gym tidigare så tag en sväng ut till Storås och kolla den här anläggningen. Du ångrar dig inte en sekund.

Efter passet som egentligen inte var något pass utan bara lite uppvärning så drog Ivan den förskräcklige och jag över till Hisingen och Pizzeria Herkules för att stoppa i oss stans absolut bästa sallad. Deras Amerikanska sallad med skinka och räkor och spetsad vitlöksdressing är helt underbar. Kolla bara på Ivans ansiktsutrycl när chefen själv serverar hans sallad. Som ett barn på julafton.

Nu drar den här gubben upp till Olofsbo för lite tidningsarbete. I morgon finns jag på gymmet igen, var så säker. Lite vassare än idag och lite mer sugen på att ta i igen fast jag har lovat min lilla kvinna och närmaste vänner att gå ut löst. De upplyser mig titt som tätt att det var länge sen jag var 25 år. Det tycker däremot inte jag men inser ju, utan att visa detta, att de har rätt. 70+ då skall man kanske inte vara så kaxig.
Nu gäller det ju att återfå konditionen som jag tappat. Den ligger väl ute i skogen någonstans och det blir att börja om från ruta ett igen. Snart springer jag 5 kilometer igen, vänta bara...
pappa B

Inga kommentarer: