lördag 7 juni 2014

Blommande buskar sprider glädje..

Runt omkring här i Angered blommar det för fullt i lådor och rabatter. Rododendron visar sig i sin fullaste prakt och även en ålderstigen get som mig stannar gärna upp och beundrar de praktfulla buskarna med lila och cherizröda blommor. Men deras tid är kort. Snart är det bara de gröna bladen kvar och vi får vänta tillsnästa år innan de exploderar igen.

Fotbollstränarna i Göteborg faller som käglor på en bowlingbana och de lag man trodde skulla ligga med i toppstriden risker nu att åka ner i seriesystemet. Blåvitt nästan alla Göteborgares favoriter åker som ett flöte på ett abborgrund, upp och ner i tabellen medan Häcken håller sig någotsånär stilla på sin plats någonstans mitt i tabellen.
GAIS faller djupare och djupare ner i träsket och utan tränare och spelsystem som fungerar så riskerar makrillarna att landa i Div I nästa år. Där leder ÖIS och förmodligen byter de två Göteborgslagen plats vilket renderar att GAIS blir utan derbymatch ett år till, taskigt för alla de trogna fansen i klubben.
Travet går som på räls för de som har kunskapen och turen att pricka in rätt häst i rätt lopp. Den här veckan skall jag göra en rad med både vinnare och reserver och sedan omdisponera det hela genom att vända på hela skiten och sätta reserverna på kupongen och de tilltänkta säkra vinnarna som reserver. Kan vara miljonär om ett par timmar, vem vet?

Kvinnan och jag skall ut och promenera. Har skippat Formula 1 drinken i morse och satsade på gröt gjord av nyponskalsmjöl, bak protein, fiber havregryn och tinade hallon. Gott, nyttigt och lätt att göra. Känner mig som Karl-Alfred, ni vet sjömannen med majspipan i näbben och överdåniga underarmar. Ha en riktigt fin lördagsförmiddag så syns vi kanske lite senare.
pappa B
Skicka en kommentar