onsdag 6 augusti 2014

Asiatiska bönor och annat smått och gott

Östasiatiska bönor det är dunder för den här gubben. Goda till det mesta och nyttiga dessutom. Bara att ta direkt ur påsen, köra 2 minuter i micron och sedan spritsa dem. Lätt som en plätt och mycket goda.

Visste du att den 6 augusti 1762 så uppfinner Johan Montagu 4th Earlen av Sandwich den berömda mackan sandwichen. Detta gjorde han när han blev hungrig men inte ville avbryta ett parti kort. Han lägger helt sonika en biff mellan två brödskivor och en klassiker är född...så kan det gå.

De 6 augusti 1911 var det en lika stor värme
bölja som drabbade Sverige och ställde till med stora problem för våra bönder. På den tiden fanns det en grupp, som kallades för bönder. De sysslade med jordbruk och uppfödning av boskap av olika de slag. Sedan kom Fälldin, Johansson och nu Lööv och då försvann bönderna. Idag är de helt bortrationaliserade och de få som finns kvar kallas för agronomer och importerar nötkött från Danmark..

Dan Waern springer den 6 augusti 1500 meter på 3.42.0 vid en tävling i Göteborg. Därmed rök Gunder Häggs tidigare rekord all världens väg.

Men den har hänt tråkiga saker den 6 augusti med. Till exempel 1986 då den mycket folkkäre och faktiskt en av mina stora idoler, Beppe Wolgers gick ur tiden. Ingen bra dag alls.

Grattis säger vi till alla de 400 som har namnet Alfons för de har namnsdag idag. Detta forngermanska namn som ursprungligen kommer från Athalfuns, och betyder den ädle, kom med västgoterna till Spanien på 400-talet där det har burits av inte mindre än 14 kungar så de så. I Italien och Portugal har 6 kungar haft detta namn. Kanske Victoria kan tänka sig att klämma fram en gosse vid nästa försök så får vi kanske en svensk kung som heter Alfons också. Det gillar jag.
pappa B
Skicka en kommentar