tisdag 9 september 2014

Natten sänker sig och tempot ökar...

...även om klockan går och mörkret sönker sig över medelhavet och Torrevieja så lever staden. Hör går man ut för att träffas, äta en bit mat, dricke en kaffe eller kopp te och spela kor med grannarna. Här lever man i dubbel bemärkelse. På tivolit skrattas det sent in på dygnet. Skrattet kommer från småttingar och inte gamla gubbar som dig och mig. De små stånden håller öppet till långt in på småtimmarna och folket passerar i en ständig ström. Saker byter ägare, livet går i en helt annan nivå än hemma i Angered, där det enda livfulla är grönsakshandlaren på torget så länge han har fruktlådorna ute. Sedan dör torget totalt, redan efer klockan 18.

Här är det inte klockorna som styr. Här är det hjärtat och sedelbunten i plånboken som gäller. Massor av små fina barer slåss om oss gäster och maten och vinet flödar i varje gathörn.
Att änga med när mörkret faller kräversin man och jag traskar hemåt för den obligatoriska skönhets sömnen. Inga gurskivor på pannan jag har skivat den på längden och med två gumiband runt öronen och runt gurkskivan så ligger den kvar hela natten.
Sov nu snabbt och gott så ni är pigga. I morgon är det ju lill lördag och snart kommer den där förbannade fredagen som ni gillar så mycket.
pappa B
Skicka en kommentar